НАЧАЛО » българия

Кьовеши се срещна и с Гешев в Съдебната палата, отново я посрещнаха протестиращи

На разговора са присъствали и българският представител в Европрокуратурата, заместниците на Гешев, началник отдел от ВКП и др.

fb
3E news
fb
10-06-2021 08:06:54
fb

 

 

Eвропейският главен прокурор Лаура Кьовеши, която пристигна на посещение в София днес, е провела среща с главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата, съобщиха от Прокуратурата. На срещата са присъствали заместниците  на обвинител №1 Даниела Машева, Красимира Филипова, Десислава Пиронева и завеждащият Отдел 8 във ВКП - "Престъпления против финансовите интереси на ЕС и взаимодействие с Европейската прокуратура" прокурор Камен Михов. От страна на Европейската прокуратура участие са взели и българският представител в Европейската прокуратура Теодора Георгиева, и.д. ръководител на сектор „Стратегии и изпълнение“ Милан Ярон и говорителят Тине Холевоет.

Иван Гешев поздрави Лаура Кьовеши във връзка с официалния старт на 1 юни 2021 г. на работата на Европейската прокуратура.

Главният прокурор Иван Гешев изрази увереност в перспективите за успешно сътрудничество в интерес на европейските граждани между Прокуратурата на Република България и Европейската прокуратура по противодействие на измамите със средства на Европейския съюз, злоупотребите с ДДС, изпирането на пари, корупцията и организираната престъпност.

 

Срещата на Кьовеши и Гешев протече при засилено полицейско присъствие и затворени улици в района на Съдебната палата. Около сградата имаше и протестиращи срещу българския главен прокурор. Подобна ситуация посрещна Кьовеши малко по-рано и пред Министерството на правосъдието. Там тя отиде за среща със служебния министър Янаки Стоилов, но пред входа бе посрещната от протестиращи, които я призоваваха да не вярва на Иван Гешев и паралелно искаха оставката му. 

Лаура Кьовеши
Иван Гешев
среща
Съдебна палата
протест
засилено полицейско присъствие
По статията работи:

3E news