ENTSOG очаква представяне на нова и актуализирана информация от заинтересованите страни за актуализиране на картата на водородната инфраструктура

Енергетика / Природен газ и горива , Свят
3E news
221
article picture alt description

източник: ENTSOG, архив

Шест индустриални асоциации за разпределение, пренос, терминали за внос и съхранение на газ отправиха днес покана към заинтересованите страни да представят нова и актуализирана информация за проекти, която да бъде включена в следващата актуализация на съвместната карта на водородната инфраструктура, съобщават от ENTSOG.

На 13 декември 2022 г. CEDEC, ENTSOG, Eurogas, GD4S, GEODE и GIE (в сътрудничество с European Hydrogen Backbone Initiative) стартираха уебсайт, който визуализира водородни проекти през 2030, 2040 и 2050 г. в интерактивна карта. С това се удовлетворява искането на Европейската комисия за визуализиране „всички проекти за водородна инфраструктура, събрани при различни съществуващи процеси под формата на карта“ в техните заключения през май 2022 г. на 36-ия Европейски форум за регулиране на газа.

Тази карта е разработена чрез събиране на данни отдолу нагоре за съответните инфраструктурни проекти, включително тези за търсенето и производството, както и промоутъри от трети страни, разработващи проекти в консорциуми по цялата верига на стойността. В момента картата включва приблизително 500 водородни проекта.

Планира се картата да се актуализира два пъти годишно, през Q2 и Q4 (второ и четвърто тримесечие). Организаторите на проекти, които желаят да включат нова информация за проект или да актуализират детайлите на проект, вече предоставени на картата, са поканени да изпратят информацията си за него до 16 октомври 2024 г., като използват онлайн формуляра за информация за водороден проект, който е публикуван на уебсайта на картата на водородната инфраструктура.

Повече информация за картата за водородна инфраструктура може да получите на: https://www.h2inframap.eu/.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Природен газ и горива:

Предишна
Следваща