Компании иноватори и експерти от света на агробизнеса и високите технологии на Академия „Иновации в агробизнеса: готови за бъдещето“

Икономика / България
3E news
661
article picture alt description

Заместник-министър Джиков разглежда щанд на българско вино на Академия „Иновации в агробизнеса 2023“.

Източник: Фондация „Приложни изследвания и комуникации“

В София днес започва ключовото събитие Академия „Иновации в агробизнеса: готови за бъдещето“ на 26-28 март 24 март в литературен клуб „Перото“, НДК, София. Форумът е с участието на близо 20 компании и организации – утвърдени в сферата на агробизнеса, хранително-вкусовата промишленост, търговията, ИТ и високите технологии, роботиката, изкуствения интелект, финансите и консултациите, образованието.

Участието е безплатно, с предварителна регистрация на този линк.

Линк към програмата можете да видите тук.

Сред компаниите, които представят свои продукти, услуги и технологии, са НИК, Smart Farm Robotix, ОNDO, TechnoLogica, Wooden Spoon, Cardinal bites, Ancestral Superfoods, Балевски и Киров, Rosey`s Mark, Foody, Bevive, Kiwi.bg, винарска изба Царина, Serpact, TLL Media. Smart Farm Robotix, ONDO, Балевски и Киров, Wooden Spoon, Cardinal bites и винарска изба Царина са финалисти и победители в конкурса "Иновативно предприятие на годината". Те ще участват в дискусия „Бизнесът говори“ на 26 март от 10,30 часа с модератор Лилия Горанова, Ръководител на отдел за бизнес анализи и проучвания, SeeNext.

На 27 и 28 март не пропускайте да чуете повече за дейността и да получите ценни насоки за бизнеса си от ОББ, Фонд на фондовете, София Тех Парк, BESCO, Enterprise Europe Network България, ETN International, Bulgarian Angels Club,Smart Factoring, Българска Е-комерс Асоциация (БЕА), АгроХъб.БГ, Cleantech Bulgaria, PARAi, Адвокатска кантора Тодоров ЛЛП и др.

Изчерпват се местата и за модула с експерти от сферата на изкуствения интелект от Acronis, Ai advy, Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) „Тракия“ и Клъстер „Изкуствен интелект“ на 27 март.

В сряда, 27 март, можете да зададете своите въпроси на учени новатори, след които проф. д-р Теодора Георгиева, директор на магистърската програма „Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса“ в Стопански факултет на СУ, Нели Симеонова, предприемач, която в тясна колаборация с Института по криобиология и хранителни технологии, произвежда оригинална космическа храна, и Петър Тeодосиев от Наука.бг.

Гостите на събитието ще имат възможност да закупят и билети за предстоящата SerpConf International 2024 на 18-19 април на преференциална цена. За подробности посетете сайта на академията.

За втора поредна година Стопански факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски, Лидер.БГ, ЕЕN – България и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Клийнтех България, Професионална асоциация по роботика и автоматизация и иновации (PARAi), BESCO, Serpact, София Тех парк, Health and Life Sciences Cluster Bulgaria, Клъстер Изкуствен Интелект България и с медийни партньори БНР – Радио София, SeeNews, SeeNext, TLL медия, 3e-news, Profit.bg, сп. Българска наука, и др. съвместно организират форум „Академия „Иновации в агробизнеса“.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща