Холандската компания Варна Конфекция получи удостоверение за зелена енергия

Климат / Технологии
Галина Александрова
2555
article picture alt description

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги връчи удостоверение за използването на 100% зелена енергия на холандската фирма за облекло Варна Конфекция ЕООД. Удостоверението беше връчено на г-н Арно Висерс, финансов мениджър на Варна Конфекция, от г-жа Албена Лазарова, търговски директор, и г-н Бисер Лазаров, мениджър продажби на регионални клиенти в енергийното дружество.

Фирма Варна Конфекция е специализирана в изработката на висококачествено устойчиво работно и защитно облекло по европейски стандарти. Фирмата притежава сертификат Fairwear, гарантиращ спазване на международните стандарти по отношение на условията на труд. Варна Конфекция подкрепя идеята за една по-чиста околна среда. С цел ограничаване на емисиите на CO2, компанията оперира в сграда с отлична изолация, енергийно ефективни климатични системи и LED осветление и използва отделената топлина от компресорите през филтри за отопление в помещенията през студените месеци.

Закупуването на екологично чиста електроенергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е израз на стремежа на Варна Конфекция ЕООД да внедри в производството си зелената идея. Следваща стъпка ще бъде изработката на проект съвместно с ЕНЕРГО-ПРО за соларна енергия.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията издава удостоверения за зелена енергия в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие, които се прехвърлят на името на клиента в регистъра на Агенцията.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща