Хибридният камион GenH2 преминава 1000 км и повече с един резервоар на водород

Daimler ще направи автопарка си от нови автомобили въглеродно неутрален до 2039 година

Климат / Технологии
Рая Лечева
1312
article picture alt description

Парк от природни средства без емисии. С тази визия се ангажират от Daimler, посочва доклад от Европейската кръгла маса за индустрията „Making the most of Europe’s climate leadership“, с който 3eNews разполага. „Нашата амбиция е да направим своя парк от нови автомобили CO₂-неутрален до 2039 г. и ще покрием всички етапи от автомобилната верига за създаване на стойност- от техническо развитие през добив на суровини до производство, експлоатационен живот и рециклиране,“ коментират от компанията. Какви са етапите, по които това ще се случи до 2039 година?

2022: Общо няколко електрифицирани варианта от сегмента на Mercedes-Benz Cars.

2025: До 25% от единичните продажби да бъдат отчетени от изцяло електрически превозни средства

2030: Постигане на повече от 50% от продажбите на хибридни или изцяло електрически превозни средства.

2039: неутрален от CO₂ парк от нови автомобили.

Mercedes наскоро се присъедини към „The Climate Pledge ”, инициатива с цел да се допринесе за постигането на целите на Парижкото споразумението.

Стратегията за електрификация на Daimler Trucks включва превозни средства за градско разпределение, в международния транспорт на дълги разстояния, потвърждавайки своя ангажимент да изпълни целите от Парижкото Споразумение за достигане на въглероден неутралитет до 2050 година.

Камионът GenH2 маркира началото на технологията за горивната клетка, която задвижда Daimler Trucks изцяло напред, така че тежкотоварните камиони с горивни клетки може да извършват гъвкави операции за превоз на дълги разстояния с диапазон до 1000 км и повече с един резервоар на водород.

Daimler Trucks планира серийно производство през 2023. За редовно пътуване Daimler Trucks ще използват чисто захранвани от батерии камиони, Mercedes-Benz eActros и eActros на дълги разстояния. „Комбинацията от водород и батерия позволява да предложим на нашите клиенти най-доброто превозно средство паралелно с последователното преследване на нашата визия за неутрален на CO2 транспорт,“ коментират от компанията.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща