Унгария открива първата бензиностанция за втечнен природен газ

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
671
article picture alt description

Първата в Унгария бензиностанция за втечнен природен газ (LNG) е открита в Szigetszentmiklós, южно от Будапеща.

С откриването на бензиностанцията за втечнен природен газ Унгария се присъединява към Европейската Трансатлантическа мрежа (TEN-T), като един коридор се простира на 550 километра, а другият - на 420 километра.

 

Освен това, унгарските транспортни компании вече могат да купуват превозни средства, задвижвани с LNG , за вътрешен превоз на товари. Изграждането на бензиностанция Szigetszentmiklós бе осъществено като част от проекта PAN-LNG, подкрепен от Европейския механизъм за мрежи (CEF). Основната цел на проекта е да подготви разгръщането на инфраструктурната мрежа, необходима за развитието на транспорта, задвиждан с LNG в Унгария, и да въведе първите пунктове за зареждане и да осигури тяхното снабдяване.

 

Общата стойност на инвестицията е повече от 1,2 милиона евро (1,35 милиона долара), от които 85 процента са от фондове на ЕС. Изграждането на обществената станция за LNG и CNG /компрeсиран природен газ/ е реализирано от Pannon Fuel. Тестването на точката на пълнене започна в началото на май и продължи почти месец. Като част от проекта PAN-LNG започна и изграждането на местно предприятие за производство на втечнен природен газ.

 

lngworldnews.com

Преводът е публикуван в Бюлетин на Центъра за изследване на Балкански и черноморски регион

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща