Умен дом с ABB free@home

Системата за домашна автоматизация на АББ, инсталирана в частна резиденция в София, позволява на семейството да се наслади на комфорт и безопасност и да се възползва от енергийна ефективност

Енергетика / Технологии
3E news
800
article picture alt description

АББ, заедно с Building Technology, водещ партньор в изграждането на системи за умен дом, наскоро внедриха интелигентното решение ABB free@home® в семейна къща в София.

ABB free@home е система за домашна автоматизация, при която щори, осветление, отопление, климатизация, комуникация на врати и домакински уреди могат да се управляват интуитивно, постигайки комфорт, безопасност и енергийна ефективност. Управлението може да се извършва с помощта на панел на стената, чрез гласово управление или дистанционно със смартфон, таблет или персонален компютър. Също така, всички функции в къщата могат да се управляват автоматично - според график, изгрева или залеза на слънцето, температурата и присъствието на хора - или да бъдат извикани с натискането на един бутон.

Удобен начин на живот

След като домът им е напълно оборудван с решението за умен дом ABB free@home, собствениците вече могат да имат пълен контрол върху отоплителните, вентилационните и климатичните системи в къщата, осветлението, входните врати и аудио системите, както и да получат интеграция с различни уреди от трети производители като Sonos, Amazon Alexa, Miele. Също така, ключовете и контактите от серията ABB’s future® linear – black matt допълват дизайнерската естетика на дома. Контролните панели във всяка стая позволяват прецизна настройка на температурата и контрол върху осветлението и аудио системите, а мобилното приложение дава възможност за отдалечен достъп и контрол върху всички системи чрез всяко смарт устройство.

Най-новите функционалности на системата ABB free@home, като гласови команди, управление на осветлението по DALI протокол и отдалечен контрол чрез най-новото мобилно приложение ABB free@home Next®, носят допълнителна стойност за възможностите на системата.

Възползвайки се от всички тези функции, семейството може ясно да забележи значителното подобрение в начина си на живот, да се чувства по-безопасно и по-комфортно.

Енергийна ефективност
 
Използването на автоматизирано осветление и ОВК системи води до цялостно намаляване на консумацията на енергия и намаляване на месечните сметки, което от своя страна води до 35% намаляване на разходите за осветление и 20% по-малко разходи за отопление и климатизация.

„Използването на решение за домашна автоматизация позволява лесно постигане на енергийна ефективност, комфорт и сигурност. Изборът да работим с продуктите и системите на АББ беше решение, подкрепено от постоянното качество и гъвкавост, които компанията предлага. Нашето дългосрочно партньорство ще помогне на крайните потребители да се възползват от най-модерните технологии и сигурни решения в интелигентните домове,“ каза Мохарем Мехмед, главен изпълнителен директор на Building Technology.
 
.АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com.
 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща