Технологията на АББ осигурява достъп на най-големия граждански болничен кораб в света до най-трудните пристанища

Енергетика / Технологии
3E news
634
article picture alt description

Задвижването Azipod® на АББ ще помогне на Global Mercy™ да влезе в по-трудно достъпни пристанища край африканското крайбрежие, като същевременно намали вибрациите и шума - от решаващо значение за комфорта на до 200 пациенти и медицински персонал на борда.

Около 5 милиарда души нямат достъп до хирургична помощ в световен мащаб. Международната благотворителна организация Mercy Ships използва болнични плавателни съдове, за да предоставя безплатно операции и медицинска помощ на хора, които имат ограничен достъп до здравеопазване. Най-новият кораб на Mercy Ships, най-големият специално построен в света граждански болничен кораб Global Mercy, е доставен от корабостроителницата Tianjin Xingang в Китай. Global Mercy е оборудван с два задвижващи модула Azipod®, като част от широка гама от електрически, дигитални и свързани решения за оптимизиране на работата.

Известна със своята превъзходна маневреност с въртене на 360 градуса, системата Azipod® ще помогне на 174-метровия кораб да навигира тесни протоци и да пристава в плитки пристанища, които са по-малко достъпни за други плавателни съдове. Тъй като много африкански пристанища са твърде плитки за големи кораби имат ограничено или недостатъчно количество влекачи, тази функция на задвижването Azipod® ще се окаже решаваща за способността на Global Mercy да осигурява здравни грижи на нуждаещите се. Също така, системата Azipod® минимизира шума и вибрациите, осигурявайки по-безпроблемен и спокоен престой за пациентите и екипажа на борда.

Специално проектирана от Deltamarin, със Stena RoRo отговарящи за спецификациите на кораба и управлението на проекта, Global Mercy ще включва шест операционни зали, болнични отделения за 200 пациенти, обща амбулатория, офталмология, стоматологични клиники и собствена лаборатория. Очаква се корабът да потегли на първата си медицинска мисия в Субсахарска Африка през 2022 г., като ще се присъедини към вече съществуващия кораб на благотворителната организация Africa Mercy и така ще удвои капацитета на Mercy Ships за осигуряване на безплатни здравни грижи.
 
„Освен че предлагат нива на комфорт, еквивалентни на висококачествен круизен кораб, болничните кораби трябва да осигуряват и хирургични процедури според нуждите, което прави изключително важно вибрациите да бъдат сведени до минимум“, каза Пер Уестлинг, управляващ директор, Stena RoRo. „При морските изпитания представянето на задвижването Azipod® на АББ беше дори по-добро от предвижданото, надминавайки очакванията за безопасно връщане в пристанището, предлагайки плавно и строго контролирано плаване.“

„Global Mercy ще промени живота на хората, които иначе нямат достъп до висококачествено здравеопазване, и за нас е чест да участваме в такъв забележителен проект“, каза Юха Коскела, президент на дивизия „Морски сектор и пристанища“ на АББ. „Уверени сме, че задвижването Azipod® ще допринесе за безопасното и успешно предоставяне на медицинска помощ на борда и ще позволи на Global Mercy да подкрепя хората в области, които иначе биха били твърде сложни за достигане.“
 

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com.
 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща