Руската „Росатом“ и китайската Farsoon ще развиват промишлен 3D печат

Енергетика / Технологии
Маринела Арабаджиева
572
article picture alt description

„РусАТ“, интегратор на руската корпорация „Росатом“ в сферата на адитивните технологии и китайският производител на промишлени 3D принтери - Hunan Farsoon High-tech Co., подписаха меморандум за разбирателство, чрез който ще обединят усилията си за разработване и внедряване на адитивни технологии.

„Съвместно с китайските ни партньори ще анализираме развитието на адитивните технологии, ще създаваме ново оборудване и приложения за 3D печат“, коментира генералният директор на „РусАТ“ Алексей Дуб.

Hunan Farsoon High-tech Co., Ltd е един от първите китайски производители на промишлени 3D принтери, които излизат на пазара през 2009 г. Компанията се специализира в адитивните системи с отворена архитектура в технологията на селективното лазерно изпичане на полимерни и метални прахове.

„РусАТ“ координира дейността на „Росатом“ при производството на промишлени 3D принтери, материали за 3D печат и предоставяне на услуги за обучение и 3D моделиране. Производството на първите серийни 3D принтери на „Росатом“ се планира през тази година на площадката на „Центротех“ в град Новоуралск.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща