„Росатом“ има комплексно решение по проект „Умни градове“

Енергетика / Технологии
Маринела Арабаджиева
294
article picture alt description

Ръководителят на проектния офис „Умни градове“ на „Русатом Инфраструктурни Решения“ - Максим Исаев, представи проект на компанията по време на дискусия „Интелектуални решения за „умни градове“ на Международната индустриална изложба ИННОПРОМ-2019, която се проведе в Екатеринбург.

Към Министерството на строителството на Русия в момента са регистрирани 321 проекта, които обхващат различни сфери на управление на градовете - енергийна ефективност, мониторинг на жилищни и комунални услуги, управление на трафика, удобна и безопасна среда, както и платформи за организиране на комуникации с жителите. Разработката, която представи Исаев, включва обединение на всички тези решения в една единна система.

 

„Разработихме методологията „Lean Smart City“, заяви Исаев и уточни, че тя включва технология за непрекъснато подобряване на общинските процеси, повишаване на тяхната ефективност, намаляване на загубите и спестяване на ресурси въз основа на съвременни инструменти за събиране и анализ на цифрови данни.

„Умни градове“ е бизнес направление, което „Росатом“ активно развива, уточняват от компанията. То включва цифровизация на средата за устойчиво градско развитие с висок индекс на човешкия капитал. Създавайки комфортна цифрова градска среда, „Росатом“ привлича и задържа млади висококвалифицирани специалисти, помага за съхраняването и развитието на високотехнологични научни школи и стимулира привличането на инвестиции в градовете.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща