Решения на АББ ще гарантират надеждна работа и по-добра енергийна ефективност и устойчивост на производствения обект на OPPO

Икономика / Технологии
3E news
875
article picture alt description

OPPO е един от най-големите производители на мобилни устройства в света и растящ глобален играч в 5G пазара в Китай. В своя основен нов технологичен парк в Чунцин, Китай, дигиталните системи за управление на енергията и захранването на АББ гарантират, че OPPO ще се възползва от предимствата на интелигентно и надеждно захранване.

Огромният интелигентен и екологичен технологичен парк на OPPO в Чунцин, разположен на площ 102 хектара, ще бъде най-голямата производствена база на OPPO в Южен Китай. След като бъде завършен, ще произвежда 100 милиона смарт устройства годишно. Кампусът ще служи като важна производствена база и логистичен център, в който се помещават интелигентно производство, автоматизирано складиране и софтуер, както и научноизследователска и развойна дейност за хардуера.

Представян като смарт тех парк “всичко в едно”, производството в обекта се очаква да надхвърли над 30 милиарда RMB (4,5 млрд. щ. долара) годишно и да създаде десетки хиляди работни места. Кампусът ще подкрепи амбицията на OPPO да изгради гама от интелигентни продукти и услуги около смартфоните и да води индустриалното развитие в ерата на 5G +. 

Решенията на АББ позволяват на ръководството на обекта да следи в реално време работното състояние на енергийното оборудване, като всички сигнали се предават автоматично на работните екипи и екипите по поддръжката. В резултат на това непрекъснатостта на захранването е по-висока, а разходите за управление са по-ниски - с до 20% спестяване на енергия и до 30% спестяване на оперативни разходи. 

Джеймс Жао, ръководител на бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на АББ в Китай, заяви: „Вълнуваме се, че работим с OPPO и нашите решения ще бъдат част от най-съвременния технологичен парк в Чунцин. АББ работи с водещите световни производители, за да гарантира, че разпределението и управлението на енергията в техните съоръжения отговаря на денонощните изисквания на дейността им. Нашите дигитални решения взаимодействат ефективно с други системи за управление на заводите, позволявайки на клиентите да подобрят производителността, енергийната ефективност и устойчивостта."

През годините АББ предостави на OPPO водещи решения в областта на роботиката и спомага за подобряване на нивото на автоматизация на производствените линии за мобилни телефони.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща