Проучване: Бързото нарастване на иновациите при батериите играе ключова роля в прехода към чиста енергия

Енергетика / Технологии
3E news
734
article picture alt description

Иновациите по отношение съхранението на електроенергия нарастват ежегодно с 14% през последните 10 години, показва съвместно проучване на Европейското патентно ведомство (EПВ) и Международната агенция по енергетика (МАЕ) Количеството на батериите и другите възможности за съхранение на енергия трябва да нараснат петдесет пъти до 2040 г., за да се постигнат целите по отношение на климата и устойчивата енергия в световен мащаб. Електрическите превозни средства вече са двигател на иновациите при батериите Предимствата на презареждащите се литиево-йонни батерии са фокусът на повечето нови изобретения Азиатските страни имат силна преднина в глобалната надпревара на технологиите при батериите, предаде БТА.

Докладът „Иновации при батериите и съхранението на електроенергия - глобален анализ, базиран на патентни данни“показва, че батериите представляват близо 90% от цялата патентна активност в областта на съхранението на електроенергия и че нарастването на иновациите се дължи главно на напредъка в акумулаторните литиево-йонни батерии, използвани в потребителските електронни устройства и електрическите автомобили.

 По-специално, електрическата мобилност насърчава развитието на нови литиево-йонни химикали, насочени към подобряване на мощността, издръжливостта, скоростта на зареждане / разреждане и възможността за рециклиране. Технологичният напредък се подхранва и от необходимостта от интегриране на по-големи количества възобновяема енергия като вятърната ислънчевата в електрическите мрежи.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща