Посетители от 16 граада видяха първата у нас НулевоЕнергийна Къща

Икономика / България
Галина Александрова
1383
article picture alt description

Непосредствено преди поредното увеличение на цените на тока, се състоя ден на отворените врати на първата нулевоенергийна къща NEODOM .

На 29.06.2019,в с.Богомилово, общ.Стара Загора,на всеки кръгъл час беше провеждана обиколка по помещения и екипът, участвал в изграждането, отговаряше на въпросите на всеки посетител. Надошлите от цяла България – Варна, Русе, Свищов, Плевен, Търговище, Велико Търново, Стара Загора, Нова Загора, Ямбол, Казанлък, Хасково, Кърджали, Бургас, Пловдив, Смолян и София - имаха възможността отблизо да се запознаят със строителството на бъдещето, при което разходите за експлоатация са почти нулеви.

Сертификатът за най-висок клас А на строителство декларира, че двуетажната еднофамилна къща, с РЗП 163m2, ще потребява едва 30W/m2 енергия общо за цялата година. Възможно е благодарение на двойните изолации отспециални материали PERIPOR и NEOPOR 25см в подове, стени, тавани и покрив, които влизат в идеална сглобка помежду си, без никакви термомостове.

Това, че извършваме строителство с 3 класа над стандартното, не означава в никакъв случай, че то е много по-скъпо. Точно обратното, излиза

2 пъти по-изгодно, когато се съблюдават спестените в годините разходи, изтъкна управителят на NEODOM Димитър Гайдаров. Затова и интересът е толкова голям и в момента обработваме запитвания от цялата страна.

 

За нулевоенергийната къща в Богомилово предлагаме с 20 000 EUR по-ниска промоционална цена до края на месец юли, напомни още той.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща