Общ европейски регламент за защитата на данните: една година по-късно

Икономика / Технологии
Галина Александрова
528
article picture alt description

На 25 май 2019 г. Общият регламент относно защитата на данните ще чества първата си година на прилагане, съобщиха от пресофиса на ЕК.

Андрус Ансип, заместник-председател на Комисията, отговарящ за цифровия единен пазар, и Вера Йоурова, комисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете, направиха следното изявление:

„На 25 май отбелязваме годишнината на новите европейски правила за защита на данните — Общият регламент относно защитата на данните, добил широка известност и като ОРЗД. Тези основополагащи правила не само подготвиха Европа за цифровата ера, но също така станаха ориентир в световен мащаб.

Основната цел на правилата бе да се предоставят възможности за действие на хората и да им се помогне да придобият по-голям контрол върху личните си данни. Това вече става факт, като хората започват да упражняват своите нови права и над две трети от европейците са чували за регламента.

Освен това, предприятията вече се възползват от прилагането само на един набор от правила в целия Съюз. Те въведоха ред в начина, по който управляват данните, което доведе до по-голяма сигурност на данните и основани на доверие отношения с техните клиенти.”

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща