Национална електронна Платформа за достъп до обществена информация представят в МС

Икономика / Технологии
Галина Александрова
499
article picture alt description

Национална електронна Платформа за достъп до обществена информация представят на конференция днес от 10.30 часа в Гранитна зала на Министерския съвет. 

Платформата е създадена в рамките на проект с европейско финансиране от администрацията на Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба. Така се изпълнява законовото изискване заявленията до всички администрации в страната да могат да се подават и по електронен път, а отговорите по тях да бъдат публични за всеки заинтересован потребител.

Очаква се през втората половина на годината Платформата да заработи в пълен мащаб, след като задължените по закон субекти - централните, областните и общинските администрации - определят своите служители-модератори за работа с нея. Днес ще бъдат представени потребителските и технологичните параметри на системата.

Платформата за достъп до обществена информация е разработена по проект с европейско финансиране BG05SFOP001-2.001-0001 „Подобряване на процесите, свързани с предоставянето, достъпа и повторното използване на информацията от обществения сектор“ с бенефициент администрацията на Министерския съвет.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща