Как да задържим детето „в час“ през лятото, без да го отегчаваме

Мобилното приложениe Smart Classroom AR съчетава подхода на геймификацията и добавената реалност

Икономика / Технологии
3E news
606
article picture alt description

Вероятно най-необичайната учебна година приключи и лятната ваканция скоро ще бъде факт за всички ученици в България. Лятото е запазена територия за игри и приключения, но играта освен всичко друго, е чудесен и доказано силен инструмент за учене. Именно на това разчита приложението Smart Classroom AR, част от безплатната учебна платформа Smart Classroom на Samsung България. Разработено изцяло от български екип и напълно безплатно за всички ученици и учители в страната, мобилното приложение съчетава двата актуални подхода - на геймификация и добавена реалност (Augmented reality), за да предложи визуално и интерактивно учене, което се превръща в игра.

В приложението Smart Classroom AR има над 600 упражнения с добавена реалност по най-различни предмети за ученици от 1. до 12. клас, съобразени с одобрените от МОН учебни програми по различните предмети. Тези упражненията са подходящи за работа в клас, но предлагат и чудесна възможност за забавна самоподготовка през лятото. За целта е нужно единствено да свалите мобилното приложение на Android устройство, съобщават от Samsung България.

За да работи с приложението, на детето му трябва маркер, който да сканира. Маркерът е част от процеса, с който упражнението се „отключва“ и се зарежда на екрана на детето.  Маркерът е безплатно достъпен да се свали и разпечата от сайта: https://ar.smartclassroom.bg/#/#about. Упражненията в мобилното приложение пък могат да се търсят по клас, предмет и ключови думи. Ако детето и учителят му използват платформата Smart Classroom, ученикът може да търси създадено от учителя упражнение по предоставен от преподавателя ПИН или със сканиране на QR кода от своя фийд в платформата.

Ето някои насоки за успешна работа и забавления с приложението:

Просто завърти телефона си, лесно е: При работа с интерфейса приложението работи във вертикален режим, а при включване на камерата, след сканиране на маркера, работи в хоризонтален режим и ученикът трябва да завърти устройството си.

Камера! Учим: Камерата трябва постоянно да обхваща маркера. Когато камерата се отмести от маркера, упражнението се губи от екрана.

Стани част от процеса: Ученикът може да докосва обектите на своя екран, да ги уголемява и да ги разглежда от всички страни.

Предварителна подготовка: Условията на всяко упражнение са различни и трябва внимателно да се прочетат преди старта на всяко упражнение.

Можете да откриете онагледени тези и още полезни насоки за работа с приложението в този видео урок: https://www.youtube.com/watch?v=wg90_aftNJ4

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Samsung Electronics Co. Ltd. оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи са и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, широко портфолио от умни устройства и проактивно сътрудничество с различни индустрии. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

С екип от 15 ИТ инженери Инфино ежемесечно работи и предлага иновативни софтуерни решения по Smart Classroom проектите на Samsung.

Мисията на фондация „Образование 5.0“ е развитието на образованието, науката, културата чрез утвърждаване на новите технологии. Дейността й е свързана с организиране на обучения, форуми и събития, издаване и разпространение на учебно и научно съдържание, проучвания и анализи. „Образование 5.0" вярва, че позитивната социална промяна следва да се осъществи благодарение на съвместните усилия на целия граждански сектор, затова организацията цени високо осъществяването на проекти в партньорство.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща