Изложение за потребителска електроника в Лас Вегас представя тенденциите за 2019 г.

Икономика / Технологии
Галина Александрова
2511
article picture alt description

От 8 до 12 януари в Лас Вегас се открива едно от най-големите изложения за потребителска електроника. Мнозина считат събитието за такова, което ще бележи тенденциите за цялата 2019 г.

„Очакват се над 4400 изложители, от които 2000 са компании от САЩ. Изложението е огромно. Продуктовите категории са над 24. Във всяка от тях има хиляди продукти, хиляди нови технологии. Гвоздеите в програмата са няколко. Традиционно – изкуственият интелект е едната от застъпените теми. Втората е т.нар. 5G мрежи, в които Корея, Япония, Китай и САЩ си оспорват лидерството. … Голяма част от технологиите могат да работят и със сегашните мобилни мрежи. Някои от приложенията, например автономна кола, голяма част от интернет нещата изискват новото поколение мрежи, защото там надеждността е много по-голяма“, обясни в интервю за БНР Владимир Владков – главен редактор на специализирания сайт „ComputerWorld“.

Владков подчерта в предаването „Преди всички“, че през 2019 г. започват първите внедрявания на 5G услуги, като те ще са на практика демонстрационни. Според него до края на годината няма да има масово 5G смартфони.

В Лас Вегас ще бъдат показани 8k телевизори, казва специалистът. По думите му се очаква за Олимпиадата в Япония да има 8k излъчване.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща