Енерго-Про проведе обучение „Пътят на тока до дома“ на ученици в СУ „Васил Левски“ в Девня

Енергетика / Технологии
Георги Велев
575
article picture alt description

В края на изминалата седмица специалисти на ЕНЕРГО-ПРО посетиха десетокласници от специалността “Електрообзавеждане на производството“ и „Автоматизация на непрекъснати производства“ в СУ „Васил Левски“, град Девня. Целта на посещението беше учениците да се запознаят с електроенергийната система под формата на обучение „Пътят на тока до дома“, с последваща възможност да зададат своите въпроси по темата.

Иван Иванов, дългогодишен инструктор в Учебния център на компанията, направи обзор на енергийната система, като с презентация обясни елементите и съоръженията от електроразпределителната мрежа. По време на обучението беше използван и предварително подготвен от учениците и техния класен ръководител макет на електроенергийната система, с помощта на който инструкторът представи информацията по достъпен и разбираем начин.

С изработения макет учениците от девненското училище планират да участват в състезание по-късно през месеца на тема „Енергетиката и ние“, организирано от Техническия университет във Варна. Проведеното от ЕНЕРГО-ПРО обучение обогати знанията на учениците и ще им даде увереност при участието в надпреварата.

Посещението беше съчетано и с разговор на специалисти човешки ресурси в ЕНЕРГО-ПРО с ръководството на училището, по време на който бяха обсъдени възможностите за бъдещи съвместни проекти и сътрудничество.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща