ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги изгради два соларни парка на свой лоялен клиент

Икономика / България
Галина Александрова
231
article picture alt description

В рамките на своята програма за енергийна ефективност, ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги изгради два соларни парка на своя дългогодишен клиент - производителя на уреди за отопление Прити 95 ООД, съобщиха от ЕНЕРГО-ПРО.

Парковете са с инсталирана пикова мощност по 30 kWp всяка. След присъединяването им към електроразпределителната мрежа, те ще генерират достатъчно енергия, която да задоволява собствените нужди на една от производствените бази на клиента, а остатъкът ще бъде предоставян за изкупуване по преференциални цени.

Очакванията са инвестицията да бъде възвърната в рамките на приблизително шест години. От една страна произведената от ВЕИ енергия ще намали значително разходите за електрическа енергия като покрие пиковете в производствените процеси в дневната часова зона, а от друга - продажбата на излишните количества енергия, съгласно Закона за енергията от възобновяеми източници, ще гарантира на клиента допълнителни приходи за период до 2035 г.

Прити 95 ООД е специализиран производител на уреди използващи твърдо гориво, като домашни камини, готварски печки, камери за вграждане и други. Проектите за енергийна ефективност и оптималните решения за енергийните разходи на клиентите са сред основните приоритети в дейността на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща