Електрически коли под наем вече и в Пловдив

Компанията за споделено пътуване Spark стъпи във втория по големина град в България

Икономика / Технологии
3E news
1065
article picture alt description

Пловдивчани вече ще могат да използват електромобили под наем. От вчера в Града под тепетата вече се предлага услугата за споделено пътуване от компанията Spark, която от 4 години развива дейност в София. Така Пловдив става вторият град в България, в който жители и гости ще могат да наемат електромобилите, когато имат нужда от превоз.

От Spark уточняват, че техните е-коли са освободени от заплащане за паркиране в „синя зона“, което ще бъде от полза за потребителите им. В същото време хората в Пловдив ще трябва да заплащат единствено за времето, в което използват електромобила. Минималният период за наем на електромобил на Spark е 15 минути, а при необходимост той може да бъде използван от едно лице в продължение на дни.

За да се възползват от услугата, клиентите ще трябва да изтеглят и инсталират в смартфона си приложението на компанията от Google Play или App Store (в зависимост от операционната им система). Чрез него те ще могат да намерят най-близката свободна кола, да я наемат и да заплатят съответната сума за използването й. Също така апликацията позволява и да се открие най-близката и подходяща зарядна станция.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща