Директорът на IBM за сигурни плащания, данни и изкуствен интелект идва в България

Икономика / Технологии
3E news
1968
article picture alt description

За първи път в България пристига Константин фон Алтрок, техниюески директор на IBM за сигурни плащания, данни и изкуствен интелект (Konstantin von Altrock, директор CTO Safer Payments, Data and AI, IBM). На конференцичта за сигурни и достъпни дигитални плащания DIGI PAY 2020 на 24 март в Capital Fort той ще говори за бъдещето на предотвратяването на онлайн измами при разплащанията. Повече за Константин фон Алтрок може да научите оттук.

Това е все едно Сатя Надела от Майкрософт да дойде в България, коментира Горан Ангелов, основател и управител на IBS България- една от водещите компании в страната с фокус върху финансовата индустрия, аналитикс решенията и системната интеграция, изкуствен интелект, Fintech и Regtech решения, борбата с измамите и финансовите престъпления. 

Сигурността на плащанията не се изчерпва с внедряване на едно или друго решение, а е непрекъсната работа и борба с несигурността, обясни Горан Ангелов.

 Днешните решения може да се каже, че са отговор на вчерашните заплахи. Престъпниците използват изключително широк спектър от методи, а загубите са изчисляват в десетки милиарди само за територията на Европейския съюз.

Само за Великобритания според UK Finance за 2019 година нарастването на щетите от измами спрямо 2018 е 16%. Банките и финтех компаниите инвестират в модерни системи за защита на клиентите. В това число анализ на транзакциите в реално време, противодействие на прането на пари, поведенческа биометрия в използването на устройствата, задълбочени методи за идентфикация и други. Модерните решения разчитат все повече на изкуствен интелект, самообучение и адаптиране спрямо поведението и променливите условия.

Тази инвестиция в иновативни и напредничави технологии трябва да продължи и в бъдеще. Дори и най-защитената крепост може да падне, ако доверен пост бъде компрометиран, коментира Горан Ангелов. (цялото интервю с него прилагам в прикачен файл). На конференцията практически решенич за банки и финтех компании щепредложи IBS в партнъорство с IBM.

В събитието за сигурни и удобни дигитални плащания ще участва също Андреас Кициос, ръководител на звеното за измами на SAS за Гърция и Източна Европа.

Една година в България и оценка на бързото развитие на финтех индустрията ще направи Едуард Цветанов, местния представител на британския финтех феномен Revolut.

За новите умни решения за засичане на онлайн измами ще говори Светлин Добрев от иновативната компания Нотолитикс, която ще подготви за аудиторията уъркшоп за прилагането на fraud решения във финтех компании,за крипто валута и блокчейн технологии.

Сред лекторите на конференцията ще са още Димитър Попов, директор в Deloitte, Владимир Икономов, председател на ACFE България, Светлин Лазаров, ГДБОП, Лъчезар Венков, директор дигитално банкиране на Първа инвестиционна банка.

Повече за събитието, програмата и лекторите може да научите тук. Медиен партньор на събитието е 3eNews.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща