Дигитални технологии и онлайн здравеопазване са във фокуса на CES 2021

Икономика / Технологии
3E news
680
article picture alt description

Дигиталните технологии, свързани с опазването на здравето, са на преден план на годишното изложение на технологиите в Лас Вегас, след като пандемията предизвика взрив в използването на медицински услуги от разстояние, информира Франс прес и БТА. На Международното изложение за потребителска електроника (Consumer Electronics Show - CES), което се открива днес в Лас Вегас, ще бъдат представени редица апаратури. С тях се улесняват консултациите онлайн или по телефона, както и всякакви нови биомедицински измервателни уреди и апарати. Те дават възможност на пациентите да си направят необходимите изследвания без да са принудени да чакат пред кабинетите, пред които често има прекалено много хора.

Търсенето на медицински услуги от разстояние вероятно ще нарасне с 64 на сто в САЩ, според изследователите от компанията Фрост енд Съливан (Frost & Sullivan), а това ще увеличи и необходимостта от практични и ефикасни платформи за комуникация, както и от медицински апарати за широката публика.
Пандемията от новия коронавирус показа какви огромни празноти има в технологията, а освен това хвърли светлина върху факта, че някои пациенти просто нямат достъп до интернет, коментира анализатор на сектора на новите технологии.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща