Възможността към преминаване на водородно гориво тестват във Великобритания

Енергетика / Технологии
Маринела Арабаджиева
870
article picture alt description

Първото в света изпитващо съоръжение, функциониращо напълно на водород е пуснато в рамките на британския проект H21 за тестване на безопасността на водорода като алтернативно решение за отоплителни системи.
Н21,  най-големият проект за намаляване на въглеродните емисии в света, стартира първото тестово съоръжение за 100 процента водород. Това се съобщава на сайта на Н21.

На територията на научноизследователския център на Управлението по защита на труда и промишлена безопасност във Великобритания ще бъдат извършени контролирани изпитания за получаване на доказателства за това, че водородна газова мрежа е също толкова безопасна, както и природният газ, използван днес за отопление на предприятията и жилищните домове.

В момента около 30 % от емисиите от въглероден двуокис във Великобритания се дължат на системите за отопление. По думите на представители на Н21, широкото внедряване на водородната газова мрежа може да играе ключова роля при осъществяването на целите за постигане на нулево ниво на емисиите през 2050 г. В случай на успешно завършване на експеримента, резултатите ще бъдат представени на съответното министерство на Великобритания за вземане на решение за възможно преминаване на водородно гориво.

 

Прочетете повече на: https://www.h21.green/news/worlds-first-100-hydrogen-testing-facility-unveiled-h21-project-takes-a-leap-forward-in-making-a-hydrogen-gas-grid-a-reality/

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща