Бош Инженеринг Център София с дарение за Българска Лавинна Асоциация

Подкрепата има за цел да подпомогне превенцията и безопасното практикуване на зимен туризъм и планински спортове. Мисията на Асоциацията съвпада с мисията на Центъра да работи за осигуряване на безопасност във всички направления.

Икономика / Технологии
3E news
866
article picture alt description

София – Бош Инженеринг Център София, открит през 2019 г. от водещия световен доставчик на технологии и услуги, подпомага Българската Лавинна Асоциация в закупуването на специално оборудвана моторна шейна. Благодарение на новото оборудване организацията ще може да разшири дейността си. Дарението е свързано с мисията на Центъра да подпомага безопасността във всички направления - както на пътя, така и на планинските склонове, и има за цел да съдейства за превенцията и безопасното практикуване на зимни спортове.

 

С нарастването на интереса към зимния туризъм и извънпистовото каране на ски и сноуборд в България, дейността на Българската Лавинна Асоциация е от ключово значение за опазването на човешкия живот. Мисията на организацията да спомага за по-безопасен зимен туризъм отговаря на основните ценности в корпоративната социална отговорност на Бош.

 

„Екипът ни поставя сигурността и безопасността на първо място. Сред колегите ни има такива, които са планински спасители, и това прави връзката ни с подобни каузи още по-силна. Вярвам, че чрез дарението ще подпомогнем дейностите на Българската Лавинна Асоциация и за работата ѝ в посока разгръщане на информационна кампания и превенция“, споделя Константин Конов, управляващ директор на Бош Инженеринг Център София.

 

“Изключително сме щастливи за това партньорство. С помощта на Бош Инженеринг Център София, дейността ни по анализ на лавинната опасност става много по-ефективна. Ще имаме възможност да покриваме по-голям терен и да събираме повече информация, анализите ни да са по-точни и широко обхватни“, допълва Росица Михайлова, председател на Българска Лавинна Асоциация.

 

В екипа на Центъра има служители, които подпомагат осигуряването на безопасни условия и справянето с критични ситуации на пистите чрез дейността си като планински спасители. Други техни колеги са любители на зимните планински спортове, като при практикуването им следват отговорно поведение и прилагат стриктни мерки за обезопасяване.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща