Алтерко Роботикс пуска на пазара първите NB-LTE сензори за домашна автоматизация

Сензор за пожар, сензор за наводнение, сензор за температура и влажност и умен контакт са новите NB-IoT устройства на компанията

Икономика / Технологии
Галина Александрова
584
article picture alt description

Алтерко Роботикс, водещата българска IoT компания, пуска на пазара 4 NB-LTE устройства за домашна автоматизация. Това са сензор за пожар, сензор за наводнение, сензор за температура и влажност, както и умен контакт, които по-рано тази година бяха ексклузивно представени по време на MWC 2019. Пускането им в продажба е планирано за есента на 2019 г. в магазините на мобилните оператори. В България те ще бъдат налични първо в мрежата на А1.

NB-LTE е най-новата мобилна мрежа, която се поддържа от над 300 мобилни оператора по света. Чрез нея се осъществява комуникацията на IoT устройствата. Благодарение на тази технология уредите на батерия могат да работят повече от 5 години без зареждане, а трафикът на данни през мобилната мрежа се осъществява на ниска цена. NB-LTE същопозволява на потребителите да наблюдават и управляват дома си директно чрез мобилния си телефон.

Технологията NB-LTE намира приложение в Shelly – серията продукти за автоматизация на Алтерко Роботикс, а първите 4 устройства, които излизат на пазара, са сензор за пожар, сензор за наводнение, сензор за температура и влажност и умен контакт.

„Алтерко Роботикс е единствената българска компания, която разработва ново поколение NB-IoT устройства за домашна автоматизация. Нашите продукти улесняват ежедневието на хората и им помагат да осигурят по-добра грижа за себе си и семействата си. NB-LTE сензорите, които пускаме на пазара, съчетават в себе си практичност и надеждност и предоставят на потребителите бърз и удобен контрол над всичко, което е важно за тях. Като водеща българска IoT компания ще продължаваме да създаваме иновации, които внасят повече спокойствие и комфорт в живота на хората“, коментира изпълнителният директор на Алтерко Роботикс Димитър Димитров.

NB-IoTпродукти

Комплектът от 4-те умни NB-IoT устройства бе ексклузивно представен за първи път по време на MWC 2019 в Барселона през февруари. Днес, те вече са в напълно завършен вид и ще бъде пуснат в продажба през есента на 2019 г.

Най-голямото предимство на NB-IoT сензора за пожар е, че не е свързан по никакъв начин с локалната инфраструктура и може да предава информация до потребителя и пожарната дори ако пожарът е засегнал инсталацията и електричеството е прекъснато.

Второто NB-LTE устройство на Алтерко Роботикс е сензор, който засича наводнения и веднага изпраща известие. Компактният му размер позволява да бъде поставено навсякъде в дома, където има потенциален риск от такова неприятно събитие.

Сензорът за температура и влажностможе да работи дори във фризер при температура от -20 градуса без това да пречи на работата му. Устройството е изключително подходящо за всяка стая в дома, откъдето предава информацията директно на мобилен телефон. Полезна функция е съхраняването на данните за 1 година назад.

Четвъртото NB-LTE устройство на Алтерко Роботикс е умният контакт, чрез който може да се включи натоварване до 16 ампера. Полезно свойство е възможността за създаване на седмичен график за консумация на ток и получаване на актуална информация какво е количеството на използваната енергия.

Алтерко Роботикс е водещата българска IoT компания, която жъне голям успех по света със своя бранд Shelly, който включва серия от умни устройства за автоматизация. Устройствата Shelly, чрез които на практика можете да контролирате всичко в жилището си, както и да следите консумацията на ток, са хит на над 90 пазара по цял свят. Водещи пазари за бранда са Германия, Италия, а вече и САЩ.

Продуктите от марката Shelly могат да бъде закупени в Amazon, където в момента смартрелетата Shelly 1 и Shelly 2 са сред най-продаваните продукти за умен дом. Високата потребителска удовлетвореност от качеството на продукта, от цената и от коректността при доставкасъщо така накара гигантaпри онлайн търговията Amazon наскоро да постави бадж Amazon’s Choice на Shelly 1.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща