АББ ще доставя технологията за зареждане на болидите от трето поколение, състезаващи се в световния шампионат FIA ABB Formula E

Енергетика / Технологии
3E news
437
article picture alt description

АББ с гордост съобщава, че ще осигури технологията за зареждане на болидите от трето поколение в световния шампионат FIA ABB Formula E - първото световно състезание само с електромобили.

АББ е главният партньор на шампионата от сезон 4. Болидите от трето поколение ще се състезават през сезон 9 (2022-2023), като са проектирани да бъдат по-леки, по-бързи и по-енергийно ефективни.

С над 14 000 бързи зарядни устройства с постоянен ток, инсталирани в повече от 80 страни по света, АББ разполага с богата доказана технология и опит, които ще бъдат включени в тези зарядни устройства за болидите от трето поколение и адаптирани по специален начин, за да отговорят на конкретните нужди на състезателната среда.

Заедно с инженери от управителния орган на автомобилните спортове FIA и Formula E, екипите на АББ „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ в момента работят по спецификациите и изискванията за разработване на иновативно и безопасно решение за зареждане на болидите от трето поколение чрез преносими зарядни станции, които могат да зареждат два болида едновременно.

„Шампионатът FIA АББ Formula E е повече от състезание - това е нашето изпитателно поле за иновативни технологии за електромобилност, придвижване на разработки към производствената линия на електрическите превозни средства, като в крайна сметка допринася за по-чиста среда за всички“, заяви Тарак Мехта, президент на АББ „Електроснабдяване и електрообзавеждане“. „Ние сме много горди да бъдем свързани с Formula Е и решението на FIA за издигане на състезанията до статут на Световен шампионат през сезон 7 увеличава нарастващото въздействие на Formula Е.“

АББ се превърна в световен лидер в свързаните системи за бързо зареждане с постоянен ток за електрически превозни средства и чрез въздействащи проекти, като например Electrify America, IONITY, Fastned и много други, за които АББ доставя станции за високомощно бързо зареждане с постоянен ток. Те са и официален партньор на екипа на TAG Heuer Porsche във Formula Е.

Бе обявен и новият медиен сайт на АББ за Formula Е, който можете да намерите тук - https://new.abb.com/media/abbformulae. Този раздел включва разнообразно съдържание, подчертаващо как партньорството на АББ с Formula E и участието в шампионата FIA ABB Formula E помага за постигането на напредък в електрическата мобилност и пътя към по-добро и по-устойчиво бъдеще. Това е в допълнение към изображения, видеоклипове и информация от всичко, случващо се на E-Prix, на пистата и извън нея.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията нa обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще.

Шампионатът FIA ABB Formula E е най-оспорваната и най-конкурентна категория в автомобилния спорт, с непредвидими и вълнуващи електрически състезания в центъра на най-емблематичните градове в света.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща