АББ придобива ASTI Mobile Robotics Group, за да управлява следващото поколение гъвкава автоматизация с автономни мобилни роботи

Икономика / Технологии
3E news
456
article picture alt description

· ASTI е световен лидер в растящия пазар на автономни мобилни роботи (AMR) с широко портфолио от превозни средства и софтуер

· Придобиването се прибавя към решенията за роботика и машинна автоматизация, за да предостави уникално портфолио за автоматизация, допълнително разширявайки се в нови отраслови сегменти

· Бизнесът на AMR ще бъде със седалище в Бургос, Испания и ще се ръководи от Вероника Паскуал Бое, главен изпълнителен директор на ASTI. Ще бъде отворен нов център за AMR в Азия, във фабриката на ABB Robotics в Шанхай, включително пълна верига на стойността и производство.

Днес АББ обяви, че ще придобие ASTI Mobile Robotics Group (ASTI), водещ световен производител на автономни мобилни роботи (AMR) с широко портфолио във всички основни приложения. Това ще разшири предлагането на роботи и автоматизация от страна на АББ, което я прави единствената компания, предлагаща цялостно портфолио за следващото поколение гъвкава автоматизация.

Придобиването, ключова част от външната стратегия за растеж на АББ, беше подписано на 19 юли и се очаква да приключи в средата на лятото на 2021 година. И двете страни се споразумяха да не разкриват никакви подробности относно покупната цена.

Основана през 1982 г., ASTI е със седалище в Бургос, Испания и има над 300 служители в Испания, Франция и Германия. Мажоритарен собственик е Вероника Паскуал Бое, която е и главен изпълнителен директор. Други акционери включват инвеститора за европейски растеж Keensight Capital. Днес тя поддържа един от най-големите инсталирани в Европа автопаркове с AMR и има широка клиентска база в автомобилостроенето, логистиката, храните и напитките и фармацевтиката в 20 страни. От 2015 г. насам компанията се радва на близо 30% ръст на годишна база и цели приблизително 50 милиона долара приходи през 2021 година.

„Със своето водещо в бранша портфолио, пълният пакет от софтуер и задълбочени експертни познания в различните сегменти на растежа, ASTI е идеалният избор за нас, тъй като подкрепяме нашите клиенти със следващото поколение гъвкава автоматизация“, каза Сами Атия, президент на бизнеса на АББ „Роботика и дискретна автоматизация“. „С това придобиване АББ ще бъде единствената компания, която ще предложи пълно портфолио за автоматизация на AMR, роботи и решения за автоматизация на машини, от производството до логистиката до точката на потребление. Това е промяна на концепцията за нашите клиенти, тъй като те се адаптират към индивидуализирания потребител и се възползват от възможностите, предоставени от значителни промени в потребителското търсене.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com.


 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща