АББ подкрепя усилията за възстановяването на критична инфраструктура в Бейрут

Енергетика / Технологии
3E news
619
article picture alt description

След опустошителната експлозия в пристанището на Бейрут, Ливан, през август 2020 г., при която загинаха хора и бяха засегнати много жизненоважни услуги, усилията за възстановяване се ускориха с помощта на АББ, която дарява продукти и решения за осигуряване на енергийната инфраструктура.

Основните болници и едно училище в Бейрут ще получат продукти и решения от АББ за ускоряване на усилията за възстановяване, докато градът възстановява гражданското си общество.

Майк Мустафа, ръководител на „Глобални пазари“ за бизнес направление „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на АББ, заяви: „Като компания, която подкрепя изграждането на безопасни и устойчиви общности в държавите, в които оперираме, нашето задължение е да предоставим ефективна подкрепа, за да помогнем за възстановяването на инфраструктурата в Бейрут, осигурявайки надеждно захранване за тези критични услуги.“

В сътрудничество с местния партньор на АББ, Харб Електрик, даренията на продукти ще включват UPS (система за непрекъсваемо захранване) за всяка болница, заедно с различни интелигентни енергийни съоръжения и решения за електроразпределение.

Дарените UPS-и и умните енергийни компоненти ще бъдат предоставени като холистично решение от АББ, за да подготвят електрическата и захранващата инфраструктура на болниците в случай на прекъсвания и аварии за бъдещето. Инфраструктурата ще захранва и всички критични товари от операционни зали и кабинети с чувствително оборудване, като рентгенови апарати, Ядрено-магнитен резонанс и респиратори.

Дарения на електрическо оборудване и системи от АББ ще получат и Ливанската болница Гетауи - UMC и Карантинната правителствена болница, които продължават да се грижат за болните и ранените въпреки претърпените структурни щети.

"Нашата болница също беше силно засегната от експлозията“ каза Карен Сакр, Изпълнителен директор на Карантинната правителствена болница. „Ангажиментът на АББ да подготви за бъдещето много от нашите операционни, кабинети, оборудване и зони за служители с надеждно захранване и устойчива електрическа система ще ни позволи да продължим да реконструираме ключови части на болницата и да продължим да предоставяме първокласни и достъпни грижи за пациентите."

Много от компонентите ще бъдат използвани и в училище, за да заменят остарялата електрическа инфраструктура, която беше почти напълно унищожена при взрива. Умните захранващи и разпределителни компоненти на АББ ще гарантират безопасността на електрическото захранване от източник до превключвател, осигурявайки сигурна и комфортна среда за учениците и преподавателите навреме за следващата учебна година.

АББ приема грижите и сътрудничеството като основни ценности своята култура. В общностите по света АББ укрепва дългогодишния си ангажимент за ангажиране на общностите, като предоставя ефективна подкрепа за инициативи за изграждане на общността. Този подход, заедно с местни партньори, позволи на компанията да подкрепи усилията за възстановяване в Бейрут адекватно и навреме.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 110 000 талантливи служители в над 100 държави. 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща