АББ подкрепя електрическата мобилност във Вечния град

За да съвпадне със завръщането на Световния Шампионат на FIA ABB Formula E в Рим, АББ ще дари DC бързи зарядни станции за града като част от постоянния си ангажимент за изграждане на по-устойчиво бъдеще.

Икономика / Технологии
3E news
798
article picture alt description

Световният Шампионат на FIA ABB Formula E се отправя към бизнес района на Рим този уикенд, за третото издание на Римската E-Prix - която тази година ще бъде двойно събитие. И двете състезания ще се проведат при затворени врати и ще се следват строги протоколи за предпазване от COVID-19, изготвени според насоките на съответните власти, за да може събитието да се проведе по безопасен и отговорен начин.

С ревизирано разположение с 19 завоя и дължина 3 385 км, новата писта има по-дълги прави, широки ъгли и промени във височината. Това бързо оформление създава втората най-дълга писта в календара, комбинация, която със сигурност ще доведе водачите, автомобилите и екипите до предела на възможностите им.

Теодор Шведжемарк, главен директор комуникации и устойчивост, каза: „В АББ нашите водещи технологии играят ключова роля за осигуряването на устойчива мобилност във всички форми на обществен и частен транспорт, които в крайна сметка подкрепят обществото с ниски въглеродни емисии. Чрез партньорството на АББ Формула Е можем не само да революционизираме технологията, необходима за задвижване на електрическата мобилност, но и да увлечем по-младите поколения, които живеят в дигитален свят и се грижат за околната среда.“

Джанлука Лили, председател и управителен директор на АББ Италия, добави: „За укрепване на нашия ангажимент за ускоряване на напредъка на електрическата мобилност в Италия и за да отбележи завръщането на шампионата в държава, свързана с нашето собствено развитие на електрическата мобилност, АББ ще дари зарядни устройства Terra 124 на град Рим.“

Тези зарядни устройства с постоянен ток могат да зареждат едновременно две превозни средства и са напълно съвместими с настоящите и бъдещите електромобили.

За АББ Италия е място за демонстрация за първенството, тъй като именно тук се произвеждат водещите в индустрията зарядни станции серия Terra за електромобили и електрически автобуси.

Докато производството върви с пълни обороти в завода за зарядни станции Terranuova Bracciolini в Тоскана, в момента се строи ново съоръжение на АББ в Сан Джовани Валдарно, което ще служи като глобален център за върхови постижения и производствен обект за инфраструктура за зареждане на електрически превозни средства.

Съоръжението, разположено на площ 16 000 квадратни метра, се очаква да заработи до края на 2021 г. и ще произвежда цялото портфолио на АББ от DC зарядни устройства за електрически превозни средства – от домашни модули до системи за инсталиране в обществени зони и такива, посветени на градския обществен транспорт. Тази най-съвременна производствена база ще спомогне допълнително за растежа и иновациите на АББ в сектора на електрическата мобилност.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща