АББ печели поръчки за тягово оборудване с цел разширяване на железопътните паркове в САЩ и Европа

Тяговите технологии на АББ ще подобряват енергийната ефективност на железопътните оператори и ще намаляват емисиите на въглерод

Климат / Технологии
Маринела Арабаджиева
590
article picture alt description

АББ спечели поръчки на стойност над 140 милиона щатски долара от швейцарския производител на влакове Stadler, за да предостави високо усъвършенствано тягово оборудване за влакове и локомотиви в САЩ и няколко европейски страни. Поръчките са регистрирани във второто тримесечие на 2019 г.



В САЩ поръчката включва тягови конвертори за 19 двуетажни влака, които ще помогнат на Caltrain да посрещне прогнозираното увеличение на търсенето за пътувания в района на Санфранциския залив. Новите влакове с оборудване на АББ ще помогнат да се осигури по-добро обслужване, по-бързи връзки и устойчива услуга за ежедневно пътуващите по работа.

Поръчките включват високоефективните тягови трансформатори на АББ и тягови конвертори за 27 регионални влака за държавния оператор на пътнически транспорт в Норвегия - Norske Tog (NT). Четиринадесет от новите влакови комплекти са оборудвани с енергоспестяващи бордови системи на АББ, които подобряват енергийната ефективност и правят железопътния парк по-устойчив.



В Германия най-новото поколение монтирани на покрива тягови конвертори и сух тип тягови трансформатори ще бъдат монтирани върху 64 нови FLIRT влака за новите мрежи на S-Bahn влаковете в Хановер. Конверторите са базирани на патентованата многостепенна топология на АББ и конструирани с най-новата полупроводникова технология. Подобно тягово оборудване ще бъде монтирано и на 12 нови FLIRT влака за швейцарския оператор Schweizerische Südostbahn (SOB). Задвижваните от АББ влакови комплекти ще обслужват регионални маршрути и пътувания на дълги разстояния.

Испанският филиал на Stadler е поръчал тягови конвертори и тягови трансформатори за 15 локомотива, предназначени за експлоатация в различни държави, в това число Франция, Германия и Испания. В допълнение е поръчано и тягово оборудване за нови железопътни превозни средства за други европейски оператори в Италия и Словакия.



“В партньорство със Stadler ние интегрираме успешно нови технологии в съвременните влакове вече над 17 години”, заяви Мортен Виерод, президент на бизнес направлението “Задвижване” на АББ. “Изключително компактната и лека тягова технология на АББ прави влаковете по-енергийно ефективни, подобрява оперативната производителност и увеличава пространството за по-голямо удобство на пътниците.”

АББ е дългогодишен доставчик на иновативни и енергийно ефективни технологии за железопътния сектор, и обслужва всички компоненти и подсистеми в градски, междуградски и високоскоростни мрежи за железопътна инфраструктура и подвижен състав. АББ предоставя и обслужване на жизнения цикъл, включително поддръжка и преоборудване за своята обширна глобална база инсталирани мощности.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер с обширно портфолио за дигиталните индустрии. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес е лидер в дигиталните технологии с четири ориентирани към клиентите, световни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и дискретна автоматизация, поддържани от общата дигитална платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с над 147 000 служители.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща