АББ обяви глобално партньорство с FIA „Girls on Track“

Енергетика / Технологии
3E news
818
article picture alt description

Генералният спонсор на изцяло електрическия Световен Шампионат FIA ABB Formula E ще насърчи активното участие на момичетата в автомобилния спорт.

Като част от своята Стратегия за устойчивост 2030 за стимулиране на социалния прогрес, АББ стана един от Официалните глобални партньори на FIA Girls on Track - проект на ABB Formula E – колективна програма за вдъхновяване на следващото поколение жени.

Наред с фокуса върху създаването на възможности за нисковъглеродно общество и запазването на ресурсите, Стратегията за устойчивост на АББ също така включва и стимулиране на социалния прогрес, равенството и многообразието за създаване на безопасна, справедлива и приобщаваща работна среда.

Насърчаването на жените в STEM-областите (науки, технологии, инженерство и математика) и в средите, традиционно доминирани от мъже, е една от фокусните области в тази стратегия - подходяща за високата платформа на автомобилните спортове, които естествено комбинират тези два елемента, докато подчертават вълнуващото и новаторско въздействие, което могат да имат технологиите и инженерството.

В съответствие с движението на FIA „Движени от целта“, за положителен принос към обществото на автомобилния спорт и мобилността, проектът FIA „Girls on Track“ е насочен към момичета на възраст между 8 и 18 години, като цели да вдъхнови следващото поколение да се опълчи срещу предразсъдъците и стереотипите в автомобилните спортове. Той е предвиден да предложи на младите момичета положително изживяване в средата на автомобилните спортове и да увеличи участието на жените в сектора - на пистата и извън нея - в дългосрочен план. Чрез това партньорство АББ има за цел да работи заедно с FIA „Girls on Track“ - проект на ABB Formula E, за да образова и овласти младите момичета в избора им на кариера и да им помогне да изградят по-светло и разнообразно бъдеще.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com.

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща