АББ и Octopus Group в сътрудничество за по-широко приемане на електрическата мобилност

Иновационното споразумение между двете иновативни групи ще подпомогне ускоряването на прехода към електрически автобуси и търговски автопаркове

Климат / Технологии
Галина Александрова
507
article picture alt description

АББ обяви своето сътрудничество с базираната в Обединеното кралство фирма за финансови услуги и чиста енергия Octopus Group.

Сътрудничеството предоставя едно цялостно решение за операторите, които вече могат да получат от Octopus финансирането и доставката на възобновяема енергия, необходими за стартирането на един електрически автопарк, както и необходимите инфраструктурни решения от АББ.

Като иновативен технологичен лидер, ангажиран да пише бъдещето на мобилността и енергетиката, АББ е непрекъснато в търсене на новаторски начини да стимулира възприемането на решенията за устойчива мобилност. Съвместната работа с Octopus Group е естествена, предвид реализираните от компанията иновативни транспортни инициативи с нулеви емисии, както и нейния значителен принос в областта на генерирането и доставката на възобновяема енергия.

Заедно, АББ и Octopus Group се стремят да изследват и развиват още повече пазарните предложения за електрическата мобилност, които ще помогнат на операторите на автопаркове да постигнат успешен преход към транспорт с нулеви вредни емисии. Операторите ще имат възможност да получат необходимите инвестиции от Octopus Group чрез гъвкави модели на финансиране и доставка на възобновяема енергия, а АББ ще предостави своята водеща зарядна инфраструктура за електрически превозни средства и енергийни технологии, за да реализира прехода към електрически автобуси и търговски автопаркове, осигурявайки възможност за нови нива на възприемане.

Сътрудничеството се фокусира върху ясната нужда от намаляване на вредните емисии, с амбициозни правителствени цели и инициативи за чисти градове по цял свят. АББ и Octopus Group събират на едно място екипи с еднакви възгледи, които имат ресурсите, опита и допълнителните експертни технически умения да посрещнат подобни цели и да внедрят устойчиви решения за автобуси и автопаркове, опростявайки прехода към нулеви емисии.

Франк Мулон, ръководител на глобалното бизнес направление за зареждане на електрически превозни средства на АББ, коментира: “Нашето сътрудничество с Octopus Group маркира една много положителна стъпка напред за по-широкия преход на обществените и търговски автопаркове към електрически в световен мащаб. Горди сме да работим с Octopus и заедно с тях ще разчупим бариерите пред приемането на електрическата мобилност и ще ускорим иновациите в тази критично важна област.”

АББ и Octopus предефинират настоящите транспортни взаимоотношения към такива, в които са изпълними по-устойчивите избори, освободаващи повече капитал и ресурси в помощ на растежа на основния бизнес.

Даниел Сондерс, инвестиционен директор в Octopus, добави: “Ние продължаваме да инвестираме в идеи, хора и предприятия, които променят света. Това сътрудничество с АББ прегръща този дух и нашия стремеж към едно бъдеще с ниски въглеродни емисии. Работейки със сходно мислещи партньори, ние увеличаваме способността си да правим иновации и да създаваме нови предложения с цел да подпомогнем реализирането на електрифициран транспорт с нулеви емисии и интелигентни енергийни услуги, които са в полза на обществото.

Работейки в челните редици на зарядните технологии за електрически превозни средства вече над 10 години, АББ е разработила широко портфолио от зарядни решения за тежкотоварни превозни средства и търговски автопаркове с обхват от 3 до 600kW, с наличието на 10 500 DC бързи зарядни устройства, продадени в 73 държави.

Списание “Fortune” наскоро класира АББ под номер 8 в своя списък от компании, които “променят света”, заради напредъка и постиженията на компанията в електрическата мобилност и зареждането на електрически превозни средства. В ролята си на генерален спонсор на Шампионата ABB FIA Formula E и официален партньор по осигуряване на оборудване за зареждане за новите серии Jaguar I-PACE eTROPHY, АББ разгръща своя ангажимент да поддържа и разширява бъдещето на интелигентния и устойчив транспорт.

Octopus предприема стъпки по използването на превозни средства с нулеви емисии чрез иновативни модели на финансиране тип “плащане според шофирането”, съобразени с Шариат, за бизнес потребители, включително автопарк от до 200 автомобила Jaguar iPace на летище Хийтроу, както и финансиране на емблематичните нови електрически таксита от LEVC. Бизнес направлението за инвестиции в енергетиката на компанията е най-големият собственик - извън електроразпределителните дружества, на активи на разпределено генериране на възобновяема енергия в Обединеното кралство, и с още инвестиции в Европа и Австралия. Бизнес направлението за доставка на енергия на компанията - Octopus Energy, също се е разраснало бързо до над 600 000 клиенти и представлява първата и единствена енергийна компания, препоръчвана от Which?, най-големия независим потребителски орган в Обединеното кралство за 2018 и 2019 година.

 

А

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща