АББ зарежда първия трансферен автобус без вредни емисии на Hannover Messe

Икономика / Технологии
Маринела Арабаджиева
636
article picture alt description

Изложението Hannover Messe се провежда от 1 до 5 април и ще привлече близо 220 000 посетители от цял свят - всички в търсене на последните иновации в промишлените технологии. Тази година посетителите ще бъдат транспортирани из зоната на изложението с нов хибриден автобус-маршрутка без вредни емисии, захранван от високомощните зарядни станции на АББ.

АББ ще предостави своята високомощна 300PD OppCharge система, за да захранва хибридния автобус на “Волво”, който ще превозва гостите в най-голямото в света панаирно пространство, обхващащо 26 зали и павилиона. Автобусът е предоставен от Göttinger Verkehrsbetriebe (GV) и формира част от автобусен парк, организиран от Üstra Hannoversche Verkehrsbetriebe AG (ÜSTRA).

Цялостното продуктово решение за електрическата мобилност ще демонстрира бъдещето на природосъобразния транспорт. Автономността без вредни емисии на хибридно-електрическия автобус на “Волво” предлага идеалното решение за по-кратките разстояния в зоната на изложението. В комбинация с бързото зареждане на АББ, той предлага транспорт без вредни емисии през целия ден. 

“АББ пише бъдещето на електрическата мобилност и това е чудесен начин да демонстрираме предимствата на природосъобразните транспортни системи”, заяви Франк Мулон, ръководител на глобалното бизнес направление на АББ за зарядна структура за електрически превозни средства. “Услугата не само е изключително безшумна, но и ще предостави високоефективен начин за транспортиране на посетителите на територията на изложението. Като лидер в иновативните технологии, АББ винаги е в челните редици на превръщането на устойчивия транспорт в реалност, и възможността да предоставим електрическа трансферна услуга за Hannover Messe е отличен начин да вдъхнем живот на нашата визия.”

Високомощното 300PD зарядно устройство за автобуси доставя 300kW зарядна мощност и може да презареди една батерия за три до шест минути. Базирано е на OppCharge, концепция за зареждане на електрически автобуси с постоянен ток посредством пантограф, монтиран на инфраструктурата за зареждане в крайна точка. Това позволява на автобусите да бъдат зареждани в края на линията, без да се засяга нормалната работа по маршрута.

Проектът за Hannover Messe идва година след АББ получи поръчка да достави своите високомощни 200P зарядни устройства за зареждане на системата за автобусен обществен транспорт на Гьотинген, която използва три електрически хибридни автобуса на Volvo, за да транспортира над 50 000 пътници всеки ден.

“Нашият богат опит в Германия говори сам за себе си - с успеха на системата в Гьотинген и новата ни трансферна услуга за Hannover Messe. Устойчивият транспорт е бъдещето, а това е невероятна възможност да представим нашето продуктово решение пред делегати от цял свят”, заключи Франк Мулон.

АББ е световен лидер в областта на зарядната структура за електрически превозни средства с 10 500 постояннотокови зарядни устройства, продадени в 73 страни - повече от всеки друг производител. Компанията предлага обширно портфолио от зарядни решения за повечето приложения в частни и обществени среди, които съчетават максимална безопасност за потребителя с гъвкавост и свързаност.

Зарядните решения на АББ са част от ABB Ability™ - обединеното междуотраслово портфолио от дигитални продукти, реализиращо свързаност чрез интернет, която позволява на операторите на зарядната мрежа на електрическата мобилност да извършват няколко функции, в това число дистанционно наблюдение и конфигуриране на точки на зареждане с цел разрешаване на проблеми при шофьорите

Пишем бъдещето на електрическата мобилност


Лидерството на АББ в електрическата мобилност е демонстрирано и от партньорството на компанията с Формула Е - първите в света изцяло електрически международни серии по моторни спортове на Международната автомобилна федерация (FIA). Сериите състезания от шампионата ABB FIA Formula предоставят платформа за изпитване на технологии за електрификация и дигитализация на електрическата мобилност в напрегнатите условия на автомобилните състезания. Заедно, АББ и Формула Е са идеално позиционирани да тласкат електрическата мобилност отвъд границите на възможното.

Освен зарядни технологии за електрически автобуси, продуктовото портфолио на АББ включва и зареждане на автомобили и товарни превозни средства, както и решения за електрификацията на кораби, железопътни линии и кабинкови лифтове. Списание “Fortune” наскоро класира АББ под номер 8 в своя списък от компании, които “променят света”, заради напредъка и постиженията на компанията в електрическата мобилност и зареждането на електрически превозни средства.


АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер с всеобхватен портфейл от продукти за дигиталните отрасли. С история на иновации от над 130 години, АББ днес е лидер в дигиталните отрасли с четири ориентирани към клиента и водещи в световен мащаб бизнес направления: “Електроснабдяване и електрообзавеждане”, “Индустриална автоматизация”, “Задвижване” и “Роботика § Автоматизация и дискретни процеси”, поддържани от общата дигитална платформа на компанията - ABB Ability™. Водещото на пазара бизнес направление на АББ “Енергийни мрежи” ще бъде продадено на “Хитачи” през 2020 г. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща