SPI International ще управлява филмовия бизнес на Film1 с линейни канали и цифрови услуги

Икономика / Технологии
Галина Александрова
442
article picture alt description
SPI International придоби холандския телевизионен и видео бранд Film1, от компанията Sony Pictures Television (SPT) Networks. На 1 август тази година компанията ще придобие бранда Film1 изцяло и ще разполага с четири платени филмови услуги към Film1 –  Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Action и Film1 Family. SPI ще продължи да предлага както линейни канали, така и дигитални услуги в Холандия. За момента Film1 предлага холандски и международни продукции по своите филмови канали, които са достъпни по кабелни, DTH и IPTV платформи, съобщиха от компанията.

„Щастливи сме да обявим придобиването на брандовете на Film1 в Холандия. SPI предоставя филмови услуги на хиляди потребители в 45 държави от повече от 20 години. Като “Домът на добрите филми”, SPI безспирно се стреми да предлага най-доброто и най-завладяващото съдържание на своята публика по целия свят. Чрез добавянето на брандовете на Film1 към нашия разнообразен асортимент от линейни канали и модерни дигитални услуги, с гордост ще споделим изключителна селекция от премиум съдържание с всички любители на филмите в Холандия“ - сподели Берк Узиял, Изпълнителен директор на SPI International.
 
SPI International предлага линейни и дигитални филмови услуги, посредством ползването на няколко екрана, за едно уникално изживяване. Под ръководството на SPI, Film1 ще включва голямо разнообразие от най-добрите филми от световни дистрибутори, до които зрителите ще имат достъп от всякакви устройства.  
 
Придобиването на брандовете от Film1 е сериозен показател за ангажимента на SPI за разрастване на успешната и разнообразна мрежа на компанията в Европа. Като част от големия брой територии, включващи сделки с продуценти на висококачествено съдържание и дистрибуционни партньори, Film1 ще съдържа богат набор от премиум съдържание, което отговаря на различните вкусове и нужди и ще бъде излъчвано изцяло без реклами в Холандия.

SPI International | FilmBox  е международна медийна компания, която управлява над 36 канала в 42 държави на 6 континента. С основния си канал Filmbox, SPI/FILMBOX е сред най-големите агрегатори на естествено съдържание с Ultra HD качество в света. Работейки заедно с над 1400 оператора в световен мащаб, SPI използва най-новите технологии, за да осигури достъп на своите 55 милиона абоната както до линейна телевизия, така до телевизионно съдържание по поръчка, включително стрийминг на живо в най-висока резолюция и достъп до телевизионни канали от всяко, свързано с интернет устройство чрез основните стрийминг канали и местни оператори на онлайн телевизионни канали.

SPI International е водещ доставчик на филми и телевизионни програми на международния пазар вече над 25 години. Здравите партньорства на SPI с основните телевизионни оператори осигуряват завладяващо и силно разпознаваемо съдържание и голямо търсене. Българските зрители имат достъп до 12 от каналите на компанията – FilmBox Extra HD, FilmBox Plus, FilmBox, FilmBox ArtHouse, FightBox HD, DocuBox HD, Fast&FunBox HD, FashionBox HD, Gametoon HD, 360TuneBox HD, Erox HD и Eroxxx HD.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща