Siemens превръща централата на направление Интелигентна инфраструктура във въглеродно-неутрална до 2023 г.

Глобалният кампус в Цуг, Швейцария, ще намали въглеродния си отпечатък, инициативата е в съответствие с програмата за устойчиво развитие на компанията

Енергетика / Технологии
3E news
908
article picture alt description

Направление Интелигентна инфраструктура на Siemens ще превърне централата си в Цуг, Швейцария, във въглеродно-неутрална до 2023 г. За да постигне тази цел, през май 2021 г. ще бъде дадено началото на цялостно обновяване на кампуса, което ще продължи две години. Siemens ще инвестира около 63 милиона евро (70 млн. CHF) в ремонта, съобщават от компанията.

В световен мащаб Siemens е решена да постигне пълна климатична неутралност на бизнес операциите си, потвърждавайки отговорността на компаниите за насърчаване на декарбонизацията. Целта е всички производствени мощности и сгради на концерна по света да постигнат нетен нулев въглероден отпечатък до 2030 г. Досега компанията вече е намалила с 54 процента своите въглеродни емисии.

„Устойчивостта е на първо място в дневния ни ред – не само що се отнася до технологиите, които доставяме на клиентите, но също така и при собствените ни операции. Опитът ни показва, че с нашите решения могат да се постигнат значителни икономии на енергия, достигащи до 30 процента в повечето сгради, заяви Матиас Ребелиус, член на Управителния съвет на Siemens AG и главен изпълнителен директор на Интелигентна инфраструктура. - Компаниите играят важна роля в борбата срещу изменението на климата и ние възнамеряваме да дадем пример.“

Кампусът в Цуг е най-голямата локация на Siemens в Швейцария. Централата е образец за интелигентни сгради, които съчетават иновативни сградни технологии и възобновяема енергия за постигане на енергийна ефективност и декарбонизация. Кампусът е и референтен проект за дигитализация на сгради и ориентиран към бъдещето начин на работа.

Основната офис сграда и фабриката, които отвориха врати през 2019 г., вече спестиха 600 тона CO2 през първата експлоатационна година в сравнение със средното потребление през предишните години. Това съответства на намаление от 60 процента.

Със своето екологично портфолио Siemens подкрепя клиентите си от цял свят да намалят въглеродния си отпечатък и да допринесат за борбата с изменението на климата. Решенията от портфолиото, включително системи, продукти и услуги, инсталирани през финансовата 2020 г., помогнаха на клиентите да намалят въглеродните си емисии със 7 млн. метрични тона.

В Швейцария Siemens е най-големият индустриален работодател и осигурява препитание на около 5300 души. С цел по-нататъшна подкрепа на декарбонизацията всички локации на компанията ще бъдат оборудвани с инфраструктура на Siemens за зареждане за електрически превозни средства. Съществуващата инфраструктура в Цуг скоро ще бъде допълнена с около 40 нови зарядни станции. Служителите ще могат да зареждат автомобилите си безплатно във всички локации на Siemens в Швейцария. В световен мащаб компанията се ангажира да превърне целия си автопарк в изцяло електрически до 2030 г.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща