Siemens изгради зарядна инфраструктура за двуетажни автобуси с нулеви емисии в Лондон

Електрическите превозни средства Metrodecker (EV) ще спестяват над 1800 тона емисии на парникови газове годишно

Климат / Технологии
3E news
864
article picture alt description

Siemens изгради инфраструктура за зареждане на 37 нови, изцяло електрически двуетажни автобуса в Лондон. Проектът се осъществява от направление Smart Infrastructure в партньорство с Tower Transit, автобусен оператор в Лондон и част от SeaLink Travel Group.

Westbourne Park Garage е първото депо на оператора в Лондон, позволяващо обслужване на изцяло електрически возила плюс енергийна инфраструктура, съоръжения за зареждане и поддръжка. Първите няколко двуетажни автобуса с нулеви емисии Optare Metrodecker вече са в експлоатация, а останалите се очаква да бъдат пуснати през следващите месеци.

„Подпомагайки Tower Transit да създаде първото си депо за изцяло електрически маршрути, с тези емблематични двуетажни автобуси, отбелязваме важна крачка напред както за оператора, така и за Лондон по пътя към подобряване на качеството на въздуха и живота на хората в столицата. Партньорството ни в Westbourne Park утвърждава репутацията на Siemens като един от водещите световни доставчици на електрическа инфраструктура и транспортни решения, които проправят пътя към електрифицирането на транспортния сектор“, каза Матиас Ребелиус, член на Управителния съвет на Siemens AG и главен изпълнителен директор на Smart Infrastructure.

Интензитетът на трафика в Лондон го прави едно от най-замърсените места във Великобритания. Преустройството на депото Westbourne Park е част от плановете на столицата за осигуряване на по-екологичен и по-чист транспорт за всички лондончани. Електрическите превозни средства Metrodecker (EV), внедрени от Tower Transit, ще спестяват над 1800 тона емисии на парникови газове за всяка година на експлоатация в сравнение със стандартен автобус Euro VI.

В обновеното депо на Westbourne Park, Siemens достави 34 Sicharge (AC22) блока с променлив ток и четири с прав ток (UC200), осигуряващи обща мощност на зареждане от 2 MW мегавата. Инфраструктурата на Siemens е разположена на 180-метровото издигнато продължение на автобусната рампа, построено над железопътните линии като част от проекта Crossrail през 2017 г. Автобусите се зареждат предимно през нощта или по време на експлоатационни прекъсвания чрез AC22. Мощните зареждащи модули UC200 DC осигуряват три пъти по-бързо зареждане в сравнение с технологията с променлив ток, така че превозните средства се нуждаят от по-кратко време на престой.

Освен пускането в експлоатация на инсталацията, Siemens предоставя цялостна програма за превантивна и непрекъсната поддръжка на инфраструктурата. За да се гарантира оптимален режим на експлоатация за превозните средства и инфраструктурата, при електрифициране на депата има редица предизвикателства, които трябва да се преодолеят: интегриране със съществуващата инфраструктура, съответствие с всички мрежови или енергийни изисквания и координиране на маршрута и характеристиките на автобусите.

Самюел Рибейро, ръководител Човешки ресурси на Tower Transit: „Като част от глобална транспортна група, ние сме ангажирани да предоставяме безопасни, устойчиви и иновативни транспортни решения... Радваме се, че работихме заедно със Siemens, за да реализираме този важен проект за Tower Transit и SeaLink Travel Group."

Клер Ман, директор по автобусния транспорт в общинската компания Transport for London (TfL): „Като част от нашата цел да се справим с кризата с качеството на въздуха в Лондон, продължаваме да разширяваме парка си от електрически автобуси, който вече е един от най-големите в Европа. За да подкрепим този растеж, се нуждаем от подходяща инфраструктура. Това ново зарядно съоръжение в Westbourne Park е поредната стъпка в правилната посока. Електрическите автобуси не само намаляват емисиите, но също така осигуряват на клиентите по-гладко, по-безшумно пътуване. Наред с това новите двуетажни автобуси Optare ще се предлагат с най-модерните функционалности за безопасност и ще включват USB зарядни устройства на седалките."

Електрическият автобус Optare Metrodecker е първият в света двуетажен автобус с нулеви емисии. Той е проектиран и построен в съоръжението на Optare в Шербърн близо до Лийдс.

Паркът от изцяло електрически автобуси в Лондон, включващ над 380 превозни средства, е един от най-големите в Европа.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща