Siemens за пета поредна година оглавява класацията на сп. Fortune в категория Industry Machinery

Икономика / Технологии
3E news
765
article picture alt description

За пета поредна година Siemens заема първо място в своята категория Industry Machinery в престижната класация на американското сп. Fortune - World’s Most Admired Companies 2021. Проучването подрежда компаниите с най-добра репутация в света на базата на цялостен анализ на техния имидж.

В тазгодишната класация World’s Most Admired Companies 2021 са включени 670 фирми от 30 държави. Победителите в 52-те категории се определят чрез гласуване, в което участват 3820 топ мениджъри, анализатори и експерти.

Крайните резултати в представителната класация на сп. Fortune, която се провежда за 66-и път, се формират на база на оценката по 9 критерия. Това са иновации, финансова стабилност, качество на продуктите и услугите, глобална конкурентоспособност, управление на персонала, дългосрочна стойност на инвестициите, управление на корпоративните активи, качество на управление, корпоративна социална отговорност.

Siemens е лидер по първите четири критерия, а в останалите е на второ място, което поставя компанията на върха в нейната категория Industrial Machinery.

Сп. Fortune изготвя класацията World’s Most Admired Companies съвместно с консултантската компания Korn Ferry Hay Group.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща