Siemens в Топ 10 на най-добрите работодатели в света

Енергетика / Технологии
3E news
847
article picture alt description

Авторитетното сп. Forbes включи Siemens в челната десятка на най-добрите работодатели в света. Списанието представи годишната си класация The World’s Best Employers, изготвена съвместно с компанията за пазарни проучвания Statista. В изследването са участвали 160 хил. служители от 58 държави, работещи за фирми с присъствие в множество държави или региони.

Siemens заема престижното 9-то място в класацията. В придружаващата статия се отбелязва, че през юли ръководството на компанията е обявило, че служителите могат да работят дистанционно два или три дни в седмицата.

На първо място е южнокорейската Samsung Electronics, следвана от американските технологични гиганти Amazon и IBM. В Топ 10 влизат още Microsoft, LG, Apple, Adobe, Alphabet, а десети в подреждането са Bosch.

Участниците в проучването са били помолени да оценят фактори като дали са готови да препоръчат работодателя си на свои близки и приятели, дали са удовлетворени от реакцията на компанията в отговор на пандемията от коронавирус и как оценяват своя работодател по отношение на имидж, икономически отпечатък, развитие на талантите, равенство между половете и социална отговорност. В окончателния списък влизат 750 мултинационални и големи корпорации с централи в 45 държави.

Повече информация за класацията можете да видите тук.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща