Siemens България с мениджър по устойчивостта

Новосъздадената позиция е част от глобалната стратегия на Siemens за интегриране на концепцията за устойчивостта в цялостния подход на компанията

Икономика / Технологии
3E news
774
article picture alt description

Румяна Парушева, ръководител Комуникации в Siemens България, бе назначена за Мениджър по устойчивостта (Sustainability Manager) на компанията, считано от 1-ви март 2021 г. Новосъздадената длъжност е част от глобалната стратегия на Siemens AG, която цели да гарантира, че концепцията за устойчивостта ще бъде интегрирана във всички политики, решения, процеси и системи на компанията.

В допълнение към новата си позиция Румяна Парушева ще продължи да изпълнява и задълженията си на ръководител Комуникации на регионалната дъщерна компания на Siemens.

В рамките на новите си функции тя ще отговаря за по-нататъшно интегриране на ключовите аспекти на устойчивостта в стратегиите, дейностите и процесите в компанията, за разработването и предлагането на инициативи, свързани с устойчивостта, както и за популяризиране на темата сред служителите и обществеността.

“За нас като част от глобален концерн с над 170-годишна история устойчивостта съвсем не е ново понятие. Концепцията за устойчивото развитие е част от ДНК-то на компанията още преди това понятие да придобие днешната популярност и смислова натовареност”, споделя Румяна Парушева.

“Нашето разбиране е базирано на три главни ценности: отговорност, перфекционизъм и иновации. Те са в основата на нашите политики за устойчивост – икономическа, екологична, социална, както и на взаимоотношенията ни с нашите служители, клиенти и обществото като цяло“, добавя тя.

Siemens традиционно заема водещи позиции в престижни международни класации за устойчивост като Dow Jones Sustainability Indeх. През 2020 г. компанията бе класирана на второ място сред индустриалните конгломерати с най-високи резултати в области като иновации, киберсигурност и опазване на околната среда (оперативна екологична ефективност и управление на продукти).  

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща