Schneider Electric: Бизнес лидери споделят идеи за ускоряването на процеса на дигитализация по време на пандемия

Енергетика / Технологии
3E news
1381
article picture alt description

Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, обяви старта на нова поредица от подкасти с участието на експерти в сферата на технологиите. Основна тема в тях са начините, по които бизнесите ускоряват процеса на дигитализация в тези необикновени времена. С пет епизода, достъпни за безплатно изтегляне, Executive Insights предоставя работещи стратегии в помощ на специалистите в областта на информационните технологии и центровете за данни, чиято цел и мисия е животът да не спира и да продължава за всеки от нас. Професионалистите в сферата могат да слушат подкаста Executive Insights и да се абонират за него чрез Apple Podcasts, Spotify Podcasts, Google Podcasts или Stitcher Podcasts, както и да гледат неговата видео версия, достъпна на SE.com.

С водещ  Кевин Браун, старши вицепрезидент на EcoStruxure Solutions и главен маркетинг директор на подразделението „Енергийна сигурност“  на Schneider Electric, подкастът Executive Insights се ражда през първите дни на пандемията. Поради огромната промяна на броя служители, които преминават към работа от вкъщи, за Браун става ясно, че мениджърите, клиентите и партньорите на Schneider Electric срещат трудности при вземането на решения за успешно преминаване през този преходен период.

„Пандемията ускори дигиталната трансформация с толкова бърз темп, с какъвто никоя компания или IT директор не би могъл да се справи сам. С екипа ми видяхме възможност нашият сектор да се учи в крачка и да бъде в помощ на много хора, които срещат такива проблеми. Партнирахме си с нашата IT организация, която се включи в първия епизод, и така се роди Executive Insights.“

В следващите епизоди на Executive Insights: Какво е дезагрегация на центровете за данни

Последният епизод, публикуван, е с участието на Боби Олвиг, вицепрезидент на сектор „Корпоративното бизнес развитие” в World Wide Technology (WWT). В него гостът и водещият Кевин Браун обсъждат предизвикателствата на дезагрегацията.

"За големите предприятия и доставчици на глобални услуги, които  изпитват ограничения поради високобюджетния дизайн и решения за центрове за данни, изградени от един единствен изпълнител, перспективата да се възползват от ниските цени и гъвкавостта на предварително подготвени модули чрез практиката, наречена „дезагрегация", е изключително привлекателна. Въпреки всичките ѝ предимства обаче, компаниите установяват, че поради недостига на персонал и липсата на умения, сглобяването на място на тези предварително подготвени модули става все по-сложно и времеемко“, обяснява Олвиг. „Радвам се, че можем да помогнем на сектора при преодоляването на предизвикателствата на настоящата ситуация, като споделяме знанията си чрез Executive Insights.”

В първия епизод на Executive Insights с Кевин Браун гост е главният IT директор на Schneider Electric Елизабет Хекенсън. Хекенсън успешно осигурява на повече от 100 000 служители по целия свят възможност за работа от вкъщи само за една нощ.

Във втория епизод Хани Нофал, вицепрезидент на Gulf Business Machines (GBM) в Дубай, разказва как неговата организация подпомага клиентите при осигуряването на непрекъснатост на бизнеса, и изтъква същественото значение на взаимоотношенията в бизнеса, особено по време на криза.

В третия епизод Джулия Уайт, корпоративен вицепрезидент на Microsoft Azure, говори за обемите на работа и ефективността. Бързото навлизане на облачните приложения и свързаността, необходима за дистанционна работа, създадоха комплексност в осигуряването на сигурността като последна стъпка от процеса – и за Microsoft се оказва изключително важно да обърне внимание на този аспект още в самото начало на пандемията. Уайт се спира на действията, които предприема Microsoft, за да гарантира безпроблемност в това отношение.

Гледайте целите епизоди на Executive Insights, за да се запознаете с гледната точка на лидерите в сектора и да научите за най-добрите практики именно от тях. Разберете повече за следващите епизоди и се възползвайте от допълнителните ресурси като бели книги и блоговете, отнасящи се до дигиталните трансформации, решенията на центровете за данни, устойчивостта, дистанционното наблюдение, възможностите за работа от вкъщи, edge computing и други важни въпроси.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща