Samsung променя формата на бъдещето с поредица от сгъваеми смартфони

Сега компанията работи върху революционни иновации в сферата на 5G, изкуствения интелект (AI) и интернет на нещата (IoT).

Икономика / Технологии
3E news
741
article picture alt description

Samsung е лидер в развитието на 5G технологиите и променя формата на бъдещето с поредица от сгъваеми смартфони, сподели TM Roh, президент  на Samsung Electronics Co. и директор на дивизия „Мобилни комуникации“  своята визия за представянето на компанията през 2020 и бъдещите планове през 2021 г..

И през 2021 г. ще удовлетворим изискванията на потребителите с технологии и мобилни изживявания, които пасват на техния начин на живот, обясни Roh. Сега компанията работи върху революционни иновации в сферата на 5G, изкуствения интелект (AI) и интернет на нещата (IoT). Те ще предефинират параметрите на това, което мобилният телефон може да прави. Ще дадат на потребителите свободата да избират технологиите и мобилните преживявания, които пасват на техния начин живот - не обратното.

TM Roh сподели, че технологиите са помогнали на потребителите да се приспособят към живота през 2020 г. Това е годината, която даде възможност на всеки от нас да се възползва пълноценно от безкрайния потенциал на технологиите и ни предложи персонализирани изживявания, които обогатяват живота ни и ни позволяват да изразяваме себе си.

„Самият аз се чувствам мотивиран от начина, по който Samsung насърчава сътрудничество, отворено към нови идеи, и подкрепя развитието на иновациите, и вдъхновява потребителите, поели по своя път. Никога не сме вярвали в т. нар. универсално мобилно изживяване – една и съща технология, която пасва на всеки, и никога няма да повярваме в това“,  коментира TМ Roh.

2020 г. като отправна точка

През тази година Samsung продължи да следва своята мисия и да проправя нови пътища в света на технологиите, които ще оформят следващата ера в мобилните иновации. Визията за интелигентна свързаност – т. нар. екосистема на Samsung, в чийто център са мобилните устройства, се превърна в реалност. През 2020 г. 5G технологиите, в които Samsung е пионер в продължение на повече от десетилетие, привличат вниманието на все повече хора. Компанията завършва годината с двайсет устройства с 5G, част от екосистемата на Galaxy, представени на пазара.

Като част от дългогодишните си партньорства с водещи компании в бранша, Samsung създава отворена екосистема за сгъваеми устройства и насърчава UX иновациите, които благодарение на оптимизация на приложенията и дисплеите, издигат потребителското изживяване на следващо ниво. Z Fold2 се наложи като смартфон, който преосмисля възможностите на мобилните технологии. „С вълнение си давам сметка, че това е само началото на бъдещето - продължаваме да изследваме, развиваме и разширяваме потенциала на технологиите“, споделя TM Roh.

Компанията постига напредък и в усилията си да направи света по-добро и по-устойчиво място. В партньорство с Програмата за развитие на ООН (ПРООН), Samsung популяризира 17-те цели за устойчиво развитие – част от тази концепция – като достига до повече от 80 милиона смартфона, мобилизирайки общността на Galaxy чрез приложението Samsung Global Goals. Samsung ще продължи да работи в посока удължаване на жизнения цикъл на продуктите си чрез по-широко използване на устойчиви материали в опаковките и създаване на еко-съобразни продукти и аксесоари.

Поглед към 2021 г.

Смартфоните започват да се превръщат в продължение на нас самите. Много хора започнаха да работят дистанционно и да прекарват повече време в забавление вкъщи. От дистанционната работа и виртуалните тържества до игрите и онлайн предизвикателствата, светът създава и споделя повече видеоклипове от всякога. И през 2021 г. Samsung Galaxy е в готовност да удовлетвори изискванията на феновете на  видео-съдържанието. Разработчиците на Samsung работят усилено, за да разширят възможностите на Изкуствения интелект на устройствата в семейството на Galaxy, като им позволяват непрекъснато да се учат от ежедневните дейности и навици, за да правят по-добри снимки и видеоклипове, да увеличат живота на батерията и пространството за съхранение, и да оптимизират характеристиките на дисплеите.

И тъй като живеем във взаимосвързан свят, който изисква взаимосвързани устройства, Samsung продължава да развива технологиите в тази сфера. Разработват се нови възможности, които могат да бъдат внедрени на различни устройства, приложения и услуги, за да позволят на повече хора да се възползват от всичко, което технологиите предлагат. Samsung усъвършенства революционни технологии като ултрашироколентов достъп (UWB) като част от непрекъснато сътрудничество с ключови партньори. Скоро ще бъдат внедрени и възможности за свързване, които ще трансформират начина, по който например отваряме врати, и ще позволят безпроблемно интегриране на потребителското мобилно изживяване в автомобила. Технологиите ще ни улеснят бързо да намираме на нещата, които са важни за нас - от ключовете до портфейла, или дори семейния домашен любимец. От друга страна, новите устройства ще предлагат невероятно персонализирано мобилно изживяване и ще бъдат изградени с внимание към изключителна сигурност и поверителност.

Любими характеристики на Galaxy Note влизат в други модели на марката 

„Вярвам, че всеки трябва да има достъп до най-новите мобилни технологии и набор от продуктови опции, които предлагат неограничено, персонализирано изживяване. През 2021 Samsung ще разширява портфолиото си от сгъваеми продукти, така че тази новаторска категория да бъде по-достъпна за всички“, споделя своя поглед към бъдещото TM Roh.  Samsung е известна със своите революционни камери, но компанията ще продължава да надскача собствените си възможности и няма да спре да развива тези технологии и през 2021 г, когато потребителите могат да очакват супер интелигентни камери с невероятни професионални и видео възможности. Samsung ще обърне внимание и на любимите характеристики на потребителите, специфични за Galaxy Note. Ето защо ще добави някои от най-обичаните му функции към други мобилни устройства. „Ограниченията и рамките са за други брандове. В Samsung работим извън представите за възможното – потенциалът на технологиите се ограничава само от обхвата на въображението, а нашето няма граници“, обобщава президентът на Samsung Electronics, TM Roh.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща