Lenovo и Ducati обявиха новото име Ducati Lenovo Team

Lenovo става титулярен партньор на екипа на Ducati MotoGP за увеличаване на технологичното предимство на отбора на Ducati на пистата.

Икономика / Технологии
3E news
739
article picture alt description

Lenovo и Ducati обявиха компанията за титулярен партньор на екипа на Ducati MotoGP и разкриха новото име „Ducati Lenovo Team“. Решението за по-задълбочено сътрудничество се основава на тригодишното ключово технологично партньорство на Lenovo с Ducati, а новото тригодишно партньорство свидетелства за нарастващото значение на модерната хардуерна технология за захранването на обширния анализ на данни, както и изкуствения интелект (AI) и интелигентните софтуерни решения в света на моторните състезания. Като официален технологичен партньор от 2018 г., Lenovo даде възможност на инженерите и дизайнерите на Ducati бързо да приемат алгоритми и технология за състезателни мотори.

„Очаква се глобалният пазар на моторни спортове да продължи да нараства с 10 процента годишно до 2025 г.,1 отчасти благодарение на ролята на информационните технологии във все по-често управлявания от данни свят на мотоциклетните състезания. Ето защо Lenovo и Ducati - две марки, които споделят основните ценности за високи скорости, мощна производителност и непрестанни иновации - избраха да издигнат партньорството си на най-високо ниво “, казва Лука Роси, старши вицепрезидент на Lenovo. „Чрез мисията на Lenovo да даде възможност за интелигентна трансформация, ние с нетърпение очакваме да издигнем нашата технологична интеграция до нови висоти и да дадем възможност на състезателния екип на Ducati да разшири значението на MotoGP за години напред.“

Клаудио Доменикали, главен изпълнителен директор на Ducati Motor Holding, споделя: "Винаги е страхотна емоция да започнем нов състезателен сезон, с който както винаги се сблъскваме отдадени и с невероятна страст, водени от подкрепата на дукатистите по целия свят. Започваме силно след спечелването на световната титла при конструкторите миналата година, въпреки усложненията, които ни принудиха да преодолеем препятствия и ситуации, които никога не сме изпитвали досега. През 2021 г. има много новости, започвайки с шофьорите: Сега Джак Милър и Пеко Баная са младите шофьори от нашия официален екип, след като натрупаха опит с отбора на Pramac Racing. Lenovo ни придружава от 2018 г. и тази година те стават новият титулярен партньор на Ducati Lenovo Team. Заедно с пилотите на нашия фабричен екип имаме и пилотите на Ducati MotoGP Йохан Зарко и три от най-добрите таланти, идващи от Moto2 - Енеа Бастианини, Лука Марини и Хорхе Мартин. Те ще бъдат едно много младо и ориентирано към бъдещето присъствие в шампионата. Очакваме с нетърпение началото на сезон 2021 на 28 март в Катар и както винаги #ForzaDucati."

Марката Ducati е известна по целия свят като най-висшия полет на технологията, дизайна и страстта към моторните спортове и това партньорство дава на Lenovo значителна видимост на международно ниво. Новото партньорство ще укрепи статута на компанията като световен технологичен лидер, който позволява на Ducati да кара по-бързо, по-умно и с по-добро представяне. Екипът на Ducati MotoGP има дългогодишно легендарно наследство, изразяващо се във висока скорост, успех и конкурентно превъзходство, и Lenovo се гордее с продължаващата си роля в тази страхотна история.

През следващите няколко години Lenovo и Ducati се ангажират да осигурят още по-интелигентно работно пространство за отдалечена колаборация и производителност, фокусирани върху скоростта, гъвкавостта и мобилността. Двете марки разработват планове за проучвания и развитие за внедряване на виртуална десктоп инфраструктура. Тя ще осигурява последователно високи нива на производителност за повечето инженери на Ducati, работещи от разстояние. Освен това Lenovo и Ducati изследват технологиите за разширена и виртуална реалност (AR/VR) и бъдещото им място в моторната механика.

Като водещ технологичен партньор на Ducati от 2018 г. насам, награждаваните персонални компютри, таблети и високопроизводителни сървъри на Lenovo въведоха множество технологични предимства за състезателите, мотоциклетите и двигателите на Ducati. Анализите и симулациите вече се извършват в MotoGP с помощта на компактния и здрав Lenovo ThinkSystem ™ SE350 edge сървър на Lenovo, който обработва и анализира данните в източника им. С тази подобрена мощност за обработка инженерите на Ducati имат възможността да проследяват симулациите с AI и машинно обучение. Те разработват още по-безопасни стратегии на пистата, включително по-добро управление на потреблението на гумите. Техниците използваха здравия, ултратънък лаптоп Lenovo ThinkPad™ P1 за мобилни работни станции, за да извлекат и анализират данни директно от моторите. След това инженерите използваха лаптопи ThinkPad, за да симулират възможни конфигурации на моторите - подобряване на ефективността с 25 процента и намаляване на времето за вземане на решения с 35 процента.

Lenovo проектира и внедри клъстер с висока производителност (HPC), базиран на сървърите ThinkSystem SD530, SR630 и SR650. Тази нова HPC среда помага за намаляване на общия отпечатък с 20:1 и позволява на Ducati да изпълнява аеродинамично и флуидно динамично моделирани натоварвания със състезателна скорост - давайки възможност на инженерите да разработват по-бързо нови супермотори, като същевременно поддържат най-високите стандарти за качество и безопасност.

Други устройства на Lenovo, внедрени от Ducati, включват мобилните работни станции ThinkPad P53 за проектиране на мотори, таблетът ThinkPad X1 и асортимент от популярните лаптопи Yoga™. През 2020 г. партньорството на Lenovo с Ducati донесе също ко-брандирани устройства на пазара като Lenovo Ducati 5 – лимитирана серия кросоувър лаптоп с дизайнерски елементи на Ducati Corse, пригодени за най-запалените фенове на Ducati.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща