Intracom Telecom предоставя системата за фиксиран безжичен достъп (FWA) на Open Fiber в Италия

Телекомът избра WiBAS™ 26 / 28GHz за проекта си за осигуряване на широколентов достъп на „цифрово неразвитите“ провинциални области в страната

Икономика / България
Галина Александрова
233
article picture alt description

Intracom Telecom, световен доставчик на телекомуникационни системи и решения, обяви, че стартира партньорство с Open Fiber – един от най-големите доставчици на оптични мрежи в Италия, съобщиха от компанията. Intracom Telecom е избрана да предостави своите решения за фиксиран безжичен достъп (FWA) като част от проекта на телекома за осигуряване на широколентов достъп в „цифрово неразвитите“ провинциални области в страната (проект: Rural Ultra-Broadband).

Амбициозният план на Open Fiber предвижда предоставянето на широколентов достъп до интернет за около 20 милиона домове във всеки един от 20-те италиански региона. В отдалечени и извънградски райони или такива с малък брой къщи технологията за безжичен достъп - FWA (Fixed Wireless Access), с която Intracom Telecom спечели търга, ще се използва по-усилено. Тази висококачествена широколентова инфраструктура е от голямо значение за икономиката и обществото на Италия. Италианските граждани ще имат неограничен достъп до най-силните мрежи, които ще бъдат оборудвани с най-добрата технология– решението WiBAS™ на Intracom Telecom.

Технологията FWA е уникална в света и позволява бързо оборудване на места с минимална телекомуникационна инфраструктура, а платформата WiBAS™ 26 / 28GHz на Intracom Telecom е единствената, която може да предложи широколентови възможности. Платформата е проектирана да предоставя услуги със скорости, сравними с тези на оптичните влакна, и то само за частица от времето, необходимо за разгръщането им. Платформата FWA на Intracom Telecom използва съвременни алгоритми за динамично споделяне на наличните ресурси, за увеличаване броя на едновременно обслужваните абонати и за автоматична поддръжка и ускоряване на процеса на инсталиране на терминалите и предоставянето на услуги. С много висока издръжливост и олекотен дизайн компонентите на платформата WiBAS™ са лесни за инсталиране и поддръжка в труднодостъпни региони.

„Много сме развълнувани да подкрепим амбициозния план на Open Fiber за предоставяне на високоскоростен широколентов достъп на италианските граждани, имайки предвид че 25% от населението все още живее в провинцията. Нашата цел е да дадем възможност на операторите да допринесат за по-доброто икономическо и социално развитие на държавата, третата по големина икономическа сила в ЕС, и чрез предимствата на нашата изящна технология, да подобрим качеството на живот. Технологията ни предлага влакнообразни услуги и вече се е утвърдила като бенчмарк в широколентовия сектор, затова съм убеден, че сътрудничеството ни с Open Fiber е правилният ход и ние ще успеем максимално да ги подпомогнем по пътя към техните бизнес цели”, каза Мохамед Ахмед, главен изпълнителен директор на Intracom Telecom

Intracom Telecom доставя и поддържа мрежи в Италия от 2014 г., специализирайки в областта на широколентовата интернет връзка за абонати в провинциалните райони. Новият проект на компанията е нова ера за компанията и предоставянето на услугите й във все по-голям мащаб. Решението WiBAS™ се използва в цял свят, а в Италия обслужва вече повече от десет мрежи безупречно и надеждно.

WiBAS™ оперира на лицензираните честоти 26GHz и 28GHz, а непрекъснатото развитие на WiBAS гарантира, че инвестицията в него днес ще служи на мрежата в продължение на много години напред. Платформата FWA на Intracom Telecom работи със съвременни алгоритми за динамично споделяне на наличните ресурси, за увеличаване броя на едновременно обслужваните абонати и за автоматична поддръжка и ускоряване на процеса на инсталиране на терминалите и предоставянето на услуги. Системата за управление на мрежата на WiBAS™, uniMS™, е мощен инструмент, който премахва всякакви усложнения, управлява жизнения цикъл от планиране до експлоатация и оптимизира цялата мрежа.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща