EVN демонстрира предимства на дистанционния отчет на електромери пред ученици в Ямбол

Енергетика / Технологии
Георги Велев
1039
article picture alt description

Специалисти от EVN България преди ден взеха участие в урок за ученици от Професионална техническа гимназия (ПТГ) "Иван Райнов" в гр. Ямбол. Пред учениците от различни класове беше представена интересна информация, свързана с дейността на Електроразпределение Юг, част от EVN България.

Основен акцент на открития урок беше начинът на функциониране на модерната система за дистанционен отчет на електромери, съобщиха от компанията. От страна на компанията бяха представени техническите предимства, които дава системата – гарантирано отчитане на консумацията независимо от почивни и празнични дни, решение при липса на достъп до електромера, както и висока разкриваемост на манипулации.

В допълнение бяха представени услуги за информация по имейл и SMS – ежемесечна информация за сметка и предварителна информация за предстоящо прекъсване на електрозахранването, в случай че е пропуснат срокът за плащане.

ПТГ "Иван Райнов" Ямбол е едно от общо 6 училища в Югоизточна България, в които Електроразпределение Юг стартира инициатива за дуално обучение през учебната 2018/19 г. Целта е в рамките на сътрудничеството между Електроразпределение Юг и училищата да бъдат подготвени кадри за професионалното им развитие в сферата на електротехниката.

Целта е изграждане на професионални умения в реална бизнес среда у учениците. Тези умения ще им дадат възможност за професионално развитие на младежите в сферата на електротехниката и енергетиката.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща