Baker Hughes, C3.ai и Microsoft се обединяват за ускоряване на цифровизацията в енергетиката

Енергетика / Технологии
3E news
450
article picture alt description

Нефтогазовата компания Baker Hughes, разработчикът на иновационни цифрови решения C3.ai и технологичният гигант  Microsoft обявяват създаването на алианс за разработка и внедряване на решения на базата на AI в рамките на платформа за облачни изчисления MS Azure, става ясно от новинарския портал на Microsoft.

“Свидетели сме на мащабна промяна на пазара, при който нефтогзовият бизнес минава през интензивен процес на цифрова трансформация на ниво отделно предприятие. Това ни дава възможност за повишаване на нивото на ефективност и сигурност, а също така и за намаляване на въздействието на околната среда“, е отбелязал генералният директор на C3.ai Томас Сийбъл.

Целта на обединението е да улесни процесите на внедряване на мащибируеми решения на базата на изкуствен интелект в енергийния сектор. Програмното осигуряване, разработено на основата на опита на Baker Hughes и AI  платформата, представена от C3.ai обхващат процесите по цялата редица от създаването на стойност в енергетиката – от оптимизацията на запасите и управлението на енергийното потребление до техническото обслужване и мониторинг на оборудването.

Крайният продукт е платформата BHC3 AI Suite да осигурява достъп до всички приложения, разработени за съхраняване и управление на данни, а също така и облачни алгоритмични изчисления на базата на Azure, което ще осигури възможност на енергийните компании за внедряване на технологии за машинно обучение и изкуствен интелект със съществено по малки разходи на ресурсите.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща