Apple преговаря за закупуване на германското поделение на Intel за смартфон модеми

Икономика / Технологии
Галина Александрова
571
article picture alt description

 

Технологичният гигант Apple Inc. преговаря за закупуване на германското поделение на компанията Intel за мобилни (смартфон) модеми, съобщава сайта TheInformation.com, цитирайки запознати източници, предаде БНР.

Евентуалната покупка може да помогне на опитите на Apple да разработи собствена мрежа от пето поколение (5G) за своите смартфони iPhone.

Мобилният широколентов модем (смартфон модем) е вид модем, който позволява на персонален компютър или маршрутизатор да получават достъп до интернет чрез мобилна широколентова връзка, вместо да използват телефонни или кабелни телевизионни линии. Мобилен интернет потребител може да се свърже с безжичен модем към безжичен интернет доставчик, за да получи достъп до интернет.

Според информацията, Intel обмисля да продаде на части модемния си бизнес, като Apple се интересува от най-сериозния бизнес, базиран в Германия, тъй като Intel вече е закупил модемните операции на производителя на чипове Infineon. Източниците на The Information обаче допълват, че самата сделка може да се провали с оглед на факта, че двете компании са в дискусии от миналата година насам.

През миналия месец "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че Apple е преговарял с Intel за закупуване на части от нейния модемен бизнес, но преговорите са приключили, след като Apple успя да постигна споразумение относно споровете за авторски права с производителя на полупроводникова техника Qualcomm.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща