AES спечели Наградата Едисон за 2019 г., присъждана от Edison Electric Institute

Отличието се дава за най-големия в света работещ хибриден парк за производство и съхранение на слънчева енергия Lāwa’i Solar and Energy Storage

Енергетика / Технологии
Маринела Арабаджиева
503
article picture alt description

Технологичният лидер AES спечели Наградата Едисон за 2019 г., присъждана от престижния Edison Electric Institute. Отличието се дава за най-големия в света работещ хибриден парк за производство и съхранение на слънчева енергия Lāwa’i Solar and Energy Storage. Наградата Едисон е най-високото отличие в областта на енергийната индустрия. Тя се връчва за постижения в иновациите, лидерството и приноса за напредъка на електроенергийната индустрия в името на всеобщото благо.

Отличието, присъдено за Lāwa’i Solar and Energy Storage, е поредната, шеста награда Едисон, която AES получава.

Със своята мощност за производство на слънчева енергия от 28 МВ и съхранение на енергия от 100 МВтч с продължителност 5 часа Lāwa’i Solar and Energy Storage е най-големият хибриден парк за производство и съхранение на слънчева енергия в света и e доказателство, че този тип системи могат да осигуряват непрекъснат товар.

Разработен съвместно с местния оператор KIUC, паркът е собственост и се оперира от дъщерното дружество на AES - AES Distributed Energy и осигурява около 11% от електроенергията на остров Кауаи. Проектът намалява зависимостта на острова от фосилните горива, като премахва нуждата от употреба на 3,7 млн. галона дизел годишно и произвежда чиста, устойчива и достъпна енергия.

Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 500. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 15 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света.

Наградата Едисон е най-престижното отличие на Edison Electric Institute. Всяка година тя бива връчвана на една американска електроенергийна компанията и на един международен филиал за „изявено лидерство, иновация и принос към напредъка на електроенергийната индустрия в името на общото благо“.

Edison Electric Institute е асоциация, която представлява всички американски частни електроенергийни компании. Те доставят електричество на близо 220 милиона американци и оперират във всички 50 щати и в Окръг Колумбия. Тези компании осигуряват над 7 млн. работни места на цялата територия на САЩ. Освен тях, в Edison Electric Institute членуват над 65 международни електроенергийни компании, които оперират в над 90 държави и стотици доставчици и свързани организации, които са асоциирани членове.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща