AES спечели годишната награда Едисон за Системата за съхранение на енергия с батерии „Аламитос“ в Калифорния

Първият по рода си проект въвежда широкото разпространение на съхранението на енергия на местно и глобално ниво

Енергетика / Технологии
3E news
812
article picture alt description

Корпорация AES (NYSE:AES) получи най-високото отличие в енергийната индустрия на САЩ - Наградата Едисон. Престижната награда бе връчена от Енергийния институт Едисон (Edison Electric Institute) за реализацията на Системата за съхранение на енергия с батерии „Аламитос“. Изградената през 2020 г. и разположена в Лонг бийч, Калифорния, САЩ, Система за съхранение на енергия с батерии (BESS) „Аламитос“ е първият самостоятелен проект за съхранение на енергия в САЩ, избран да замести централа за пикова енергия, захранвана с природен газ, което я превръща в първия в историята проект от този тип. 100 МВт., 400 МВтч. „Аламитос“ BESS използва технологията Fluence Advancion 5 и е една от най-големите функциониращи днес в света системи за съхранение на енергия чрез батерии. Когато е напълно заредена, тя доставя електроенергия на десетки хиляди домове в рамките на милисекунди.

„Аламитос“ BESS не само осигурява на Южна Калифорния надеждна електроенергия в пиковите часове на търсене, като улеснява широкото въвеждане на ВЕИ, но и подпомага щата Калифорния да достигне своята цел от 100% безвъглеродна енергия до 2045 година. 

„За нас е чест да бъдем отличени с наградата Едисон за САЩ за 2021 г. Заедно с Fluence сме горди да развиваме решения, които подкрепят прехода на целия ни сектор“, заяви Андрес Глуски, президент и главен изпълнителен директор на AES. „Изразявам нашите благодарности и към Едисон Южна Калифорния, за тяхната далновидност и лидерство, което подпомогна този иновативен проект.“

„Докато компаниите - членки на Енергийния институт Едисон, продължават да изпълняват своите ангажименти за чиста енергия, новите технологии като Системата за съхранение на енергия на AES трансформират положително цялата електроенергийна индустрия“, заяви Том Кун, президент на Енергийния институт Едисон. „Инвестицията на AES повишава устойчивостта, надеждността и сигурността на енергийната мрежа, като в същото време е в услуга на потребителите и общностите, на които служи ежедневно. Адмирирам ги за тяхната иновативна работа и ги поздравявам за спечелването на тази престижна награда.“

Това е седмата награда Едисон за AES, която е получила най-много такива награди от всички енергийни компании в близкото минало.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща