Търсенето на документални филми за Земята е нараснало със 600 на сто във Великобритания

Климат / Свят
3E news
363
article picture alt description

Само за дни търсенето на документални фирми за Земята във Великобритания нарастна с 600 процента показват търсенията в Google, съобщи journalistic.org. Днес е Денят на Земята, но датата вече е предизвикала обществения интерес към екологичното пространство след излизането на новия документален филм на Дейвид Атънбъроу „Годината на Земята се промени“.

Дейвид Атънбъроу: Живот на нашата планета е най-добрият документален филм за природата според феновете на IMDb и Rotten Tomatoes, с впечатляваща средна оценка от 9,3 от възможните 10. Британският естествовед сър Дейвид Атънбъро споделя загрижеността си относно вредното въздействие на човечеството върху природата и надеждите му за бъдещето на нашата планета.

Разказан също от ветерана сър Сър Дейвид Атънбъроу, първият документален сериал на Netflix „Нашата планета“ и „Африка“ се нареждат на второ място със среден рейтинг от 9,2 от 10. И двете серии се фокусират върху дивата природа и местообитанията, като „Наша планета“ разкрива и въздействието на климата промяна във видовете и екосистемите.

Kiss the Ground претендира за третото място със среден рейтинг 9,1 от 10. Разказан от Уди Харелсън и с участието на известни личности като Жизел Бюндхен, Том Брейди и Патриша Аркет, филмът насочва вниманието към регенеративното земеделие и потенциалните ползи от това алтернативно земеделие относно нашата борба срещу изменението на климата.

Не на последно място е документалният филм RiverBlue на 15-то място със среден рейтинг 6,45 от 10. Издаден през 2017 г., филмът изследва речното пътешествие на гребеца и природозащитник Марк Анджело около света, разкрило въздействието на замърсяването от световната модна индустрия има на нашата планета.

Цялата класация може да видите ТУК.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща