Служебният кабинет назначи двама нови заместник-шефове на АУЕР месец след смяната на председателя

Атанас Мазнев е с дълъг стаж във военното министерство, Валери Борисов два пъти е бил зам.-министър на транспорта

Икономика / България
3E news
772
article picture alt description

Служебното правителство назначи двама нови зам.-шефове в Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ). С решение от днешното заседание на Министерският съвет Атанас Мазнев и Валери Борисов са определени за заместник-председатели на Агенцията. Назначението на двамата идва месец след смяната на председателя на ДАЕУ. На 22 юни Атанас Темелков, който дотогава оглавяваше Агенцията, бе освободен предсрочно от поста с решение на правителството след като той самият е поискал да напусне. Тогава за председател на ДАЕУ бе назначен Красимир Симонски, който преди това пък е един от заместник-председателите. 

Атанас Мазнев е утвърден експерт в информационните технологии и електронното управление. В периода от 2000 до 2018 г. последователно е заемал длъжности като началник на отдел в Министерството на отбраната „Координиране и планиране“, „Взаимодействие с национални системи“ и „Комплексна автоматизирана система“ в Щаба на отбраната към Министерството на отбраната. От 2018 г. до настоящия момент заема поста на заместник главен директор на главна дирекция „Контрол и административнонаказателна дейност и експлоатация“ в Държавна агенция „Електронно управление“. Атанас Мазнев е завършил Военната академия „Г. С. Раковски“ - гр. София.

Валери Борисов също е утвърден експерт в информационните технологии и електронното управление. На два пъти е заемал поста заместник-министър в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията – от ноември 2014 до януари 2017 г. и преди това от октомври 2011 до май 2013 г. До избирането му за заместник-министър ръководи дирекция „Електронно управление“ в МТИТС.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща